Senet esareti sona erecek!

- Güncelleme:
Senet esareti sona erecek!

Ekonomi Haberleri

Yeni Tüketici Kanunu birçok yenilik getiriyor. Dershanelere kayıt yaptırıp eğitim almayanlar, senetleri ödemekten kurtuluyor. Tüketicinin cayma hakkı 14 güne çıkıyor.

Mevcut kanun yalnızca dershaneleri değil taksitle ve yapılan tüm satışları 'Tüketiciye 7 günlük cayma hakkını 14 güne' çıkararak vazgeçme özgürlüğü tanıyor. Ayrıca satışların bundan sonra 'kambiyo senedi ile yapılmayacak' maddesi de tüketicinin malı ya da hizmeti geri iade etmesini sağlayacak. Satış yapan firmanın art niyetli olarak haciz yoluna gitmesinin de önüne geçecek. 'Sözleşmelerin şekil şartı belirlenmiş ve daha sonra tüketici aleyhine değiştirilemeyeceği hüküm altına alınmıştır' maddesi ile de sözleşmede de satıcının kendi menfaatine değişiklik yapmasının önüne geçiliyor. Ayrıca sözleşmelerde geçmiş kanunda olduğu gibi tüketici aleyhine maddeler yer alamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...