Sel mağduru çiftçiye 3 milyon lira

Sel mağduru çiftçiye 3 milyon lira

Ekonomi Haberleri

Büyük Menderes Nehri'ndeki taşkın sebebiyle arazileri zarar gören çiftçilere, Başbakanlık Afet Fonu'ndan 3 milyon lira maddi destek sağlandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu Menderes Nehri'ndeki taşkın sebebiyle yaklaşık 82 bin dekar tarım arazisinin zarar gördüğünü, bunun neredeyse küçük bir Avrupa ülkesine denk düştüğünü söyledi. Aydın'da yıl başındaki don olaylarının ardından taşkından zarar gören ancak TARSİM kapsamında olmayan bin 458 ailenin bulunduğunu ifade eden Uslu, aile başı 2 bin lira destek sağlandığını kaydetti. Uslu, "Başbakanlık Afet Fonu'ndan 3 milyon lira, Aydın Valiliği hesabına aktarılmıştır. Bu kapsamda TARSİM Sigortası yaptırmamış, sel ve don felaketlerinden mağdur olan her çiftçi ailemize 2 bin liralık bir desteklemeyi gerçekleştirdik. Bu desteğin en kısa zamanda valilik kanalıyla çiftçilerimize, mağdur ailelerimize dağıtılacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...