Şehirlerarası yolculuk yapacaklar dikkat! Bayrama sayılı günler kala otobüs ve uçak biletlerine zam yapıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şehirlerarası yolculuk yapacaklar dikkat! Bayrama sayılı günler kala otobüs ve uçak biletlerine zam yapıldı

Ekonomi Haberleri

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem otobüs hem de uçak biletlerine yapıldı. Otobüs biletlerinde zam oranı yüzde 50'yi, hava yolu ulaşımında ise yüzde 40'ı buldu.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarına zam yapıldı. Bayram tatilini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar şehirlerarası yolcu taşımacılığında hareketlilğe neden oldu. Otobüs biletlerinde zam oranı yüzde 50'yi, hava yolu ulaşımında ise yüzde 40'ı buldu.

OTOBÜS FİYATLARINA YÜZDE 60 ZAM GELDİ

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, İstanbul Otogarı'ndan İzmir'e yapılacak bir otobüs yolculuğu 13 Nisan Perşembe günü 350 TL kadar tutarken, bayram haftasının başlayacağı 14 Nisan Cuma günü aynı firmanın bilet fiyatı 500 TL'ye çıktı. 

13 Nisan Perşembe günü İstanbul Otogarı'ndan Bodrum'a yapılacak bir otobüs yolcuğu yolculuk 450 TL kadar tutarken, 14 Nisan günü aynı bilet fiyatı 750 TL'ye çıktı. Otobüs biletlerine 1 gün arayla yüzde 40-60 civarında bir fiyat değişimi yaşandı.

UÇAK BİLETLERİNDE YÜZDE 40 ZAM

Otobüs biletlerinin yanı sıra havayolu ulaşımında da zam yapıldığı görüldü. Bir havayolu şirketinde 13 Nisan tarihinde İstanbul Havalimanı-İzmir Adnan Menderes Havalimanı arasında uçak bileti bin 163 TL iken,  aynı şirketin bayram haftasındaki sonraki bilet fiyatı ise bin 600 TL'ye çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 13 Nisan'da İzmir'e yapılacak bir uçak yolculuğunda bilet fiyatı bin 24 TL. 14 Nisan tarihinde ise aynı yolculuk bin 400 TL'ye çıkıyor. Uçak biletine 1 gün arayla yüzde 40 kadar zam geldi.

AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞMEDİ

Otobüs bilet fiyatlarında akaryakıt maliyeti büyük rol oynuyor. Motorin fiyatlarının son 1 aylık değişimine bakıldığında, litre başına fiyatların hemen hemen aynı kaldığı görülüyor.

Bundan 1 ay önce, yani 14 Mart tarihinde litre fiyatı 21.63 TL olan motorin, ay içinde 19.66 TL'ye kadar ucuzlarken, 11 Nisan itibariyle 21.1 TL'ye çıktı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...