Seçimin ardından hızlı yükseliş

Seçimin ardından hızlı yükseliş

EKONOMİ Haberleri

Türkiye ekonomisinin 2018’in son çeyreğinden itibaren içine girdiği yavaşlamanın, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler ve Merkez Bankasının proaktif adımları ile, yerel seçimlerin ardından tekrar pozitif bir görünüme geçmesi bekleniyor.

İhracat ve turizmdeki şahlanış en önemli destek olacak. Enflasyon, döviz, faiz ve cari açıktaki gerileme de, ekonomide istikrarı sağlayacak. Ekonomistler, 31 Mart’taki mahallî seçimin ardından uzun bir süre seçimsiz döneme girileceğini ve bu dönemin iyi yönetilmesi ile risklerin azalacağı bir sürece girileceğini belirtiyor. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova; Türkiye’nin fırsatları değerlendirebilmek için, hızlıca yapısal reformlara başlaması gerektiğini belirterek “Öncelikle kapsamlı bir yargı reformu, ardından sanayinin ihtiyaçlarına uygun bir eğitim sistemine geçilmesi gerekiyor. 2019’da cari açık büyük ihtimalle 14-15 milyar dolar civarında gerçekleşecek. Türkiye’nin bunu karşılaması çok kolay. Kur tarafının hâlâ önemli risk. TL’nin değerlenmesi ihracatçı için, değer kaybetmesi ise enflasyon için risk. Ancak TL’nin pahalı hâle gelmesi ve düşen cari açık, kur üzerindeki baskıyı da azaltıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...