Seçimden istikrar çıkınca, emlak fiyatları yükseldi

Seçimden istikrar çıkınca, emlak fiyatları yükseldi

Ekonomi Haberleri

"Bekle-gör" döneminin geride kaldığını belirten sektör temsilcileri, fiyatlarda ilk olarak yüzde 10 yükseliş yaşandığını söyledi

Yerel seçimlerden "istikrar ortamının devam edeceği" sonucu çıkınca, emlak fiyatlarında da yükseliş beklentisi arttı. İstanbul'da faaliyet gösteren Erpay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Er, "Ülkemiz 30 Mart yerel seçimleri döneminde ve 17 Aralık operasyonları sonrası, hem siyasi hem de ekonomik gerginlik yaşadı. Bu 3-4 aylık dönem boyunca konut ve arsa yatırımcıları bekle-gör pozisyonu aldı. Durgunluk, hatta gerileme yaşandı. Ancak 30 Mart'ta halkın istikrardan yana tavır koyması üzerine özellikle Arnavutköy bölgesinde arsa fiyatları yüzde 10, Sultangazi, Eyüp ve Çatalca'da yüzde 5 yükseldi" diye konuştu. Ali Er, faiz ve döviz kurunda yaşanan düşüşün devam halinde arsa ve konut fiyatların daha da artacağını tahmin ettiklerini söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...