Seçim ücretleri ne zaman hesaba geçer? Seçim ücretleri neden yatmadı ne zaman yatar?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Seçim ücretleri ne zaman hesaba geçer? Seçim ücretleri neden yatmadı ne zaman yatar?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Seçim ücretleri ne zaman hesaba geçer sorusu 14 Mayıs 2023 seçimlerinde sandık görevlisi olan ve 28 Mayıs seçim 2. turunda görev alan görevliler tarafından sorgulanıyor. Sandıklarda yeniden görev alan vatandaşlar seçim görevli ücretlerinin yatacağı tarihleri merak ediyor. Peki, seçim ücretleri ne zaman hesaba geçer? Seçim ücretleri neden yatmadı ne zaman yatar?

Seçim ücretleri neden yatmadı ne zaman yatıralacağı, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev alan, 28 Mayıs'ta da 2. tur seçimlerinde görev alan sandık görevlileri tarafından merak ediliyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen sandık görevlileri kamu çalışanları tarafından oluşturuluyor. Peki, Seçim ücretleri ne zaman hesaba geçer? Seçim ücretleri neden yatmadı ne zaman yatar?

Seçim ücretleri ne zaman hesaba geçer? Seçim ücretleri neden yatmadı ne zaman yatar?

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

Sandık görevlerilerin, 2023 seçimlerinde ne kadar ücret alacağı, seçimin ilk turunda görev aldıktan sonra ikinci turda da görev almak için bekleyen kamu çalışanları tarafından sorgulanıyor.

2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevlisi olarak görev yapan başkan ve üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ödeme yapıldı. 2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

Seçim görevi olarak da bilinen sandık görevlisi ücretleri 18 Mayıs itibariyle henüz hesaplara yatırılmadı. Yüksek Seçim Kurulu, 6 asıl, 6 yedek ve 1 sandık başkanından oluşan seçim kurulu ödemelerinin yapılacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. İlk turda ve ikinci turda görev yapacak kamu kurumu çalışanlarının alacağı sandık görevlisi ücretlerinin ikinci turdan sonra yatırılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama ve duyuru geldiğinde detaylar eklenecektir.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler, bir önceki seçimlerde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığı ile gerçekleşecek. Ödemeler elden yapılmayacak.

r-970057,969983,969802,969780#

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
kuddusi tüfekçi 10 Haziran 2023 00:31

Hangi banka

Sonraki Haber Yükleniyor...