Seçim bitti, rezervasyonlar arttı

- Güncelleme:
Seçim bitti, rezervasyonlar arttı

Ekonomi Haberleri

Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidara gelirsem Rusya yaptırımlarına dâhil olacağız” söylemiyle kayıp yaşayan turizm sektörü seçimlerin ardından hızla toparlanmaya başladı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Rusların Türkiye turlarına taleplerinde artış yaşandığını açıkladı. Söz konusu artışların yüzde 50 ila 40 oranında olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin Rus turistler açısından öneminden bahsedilerek “Türkiye, yaz sezonunda yine popüler ülkeler arasında lider konumda” denildi. 

7 MİLYON RUS GELECEK

Online tur servisi Travelata’nın verilerine göre, Rus tatilciler ülke içinde seyahat etmektense Türkiye, Mısır ve Birleşik Arap Emîrlikleri gibi destinasyonlara daha çok ilgi gösteriyor. Travelata yetkilileri bu destinasyonlarda haziran-ağustos tur satışlarının geçtiğimiz yıla kıyasla ciddi şekilde arttığını söyledi. Buna göre Rus turistler daha fazla ödeme pahasına ülke içinde tatil yapmaktansa yurt dışına çıkma arzusunda. Ayrıca 2023’te Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının 7 milyona ulaşabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Azerbaycan’dan Türkiye’ye geçen yıl yaklaşık 700 bin kişi turistik amaçlı gelirken, karşılıklı turizm trafiği pandemi öncesine döndü. İki ülke arasında turizm hacminin kısa vadede 1,8 milyon turiste ulaşabileceği öngörülüyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ‘tek millet iki devlet’ ülküsünden hareketle dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarından biri olma yolunda ilerlediğini belirterek, iki ülke arasındaki turizm hacminin 1,8 milyon turiste ulaşabileceğini söyledi.

İŞ BİRLİKLERİ ARTACAK

Müberra Eresin şunları söyledi: 2022 yılında yurt dışına çıkan Azerbaycan vatandaşlarının ilk tercihi Türkiye oldu. Türkiye’den Azerbaycan’a ise geçen yıl 315 bin turist gitti. Türkiye, Azerbaycan’a en çok turist gönderen ilk 5 ülkenin içinde. Bu da Azerbaycan’ının Türkiye için olduğu gibi, Türkiye’nin de Azerbaycan turizmi için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Azerbaycan’ın Türkiye’den daha çok turist ağırlama potansiyeli var, zira Azerbaycan’ın Türk ziyaretçiler için başta gastronomi, yaz ve kış turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi gibi birçok açılardan önemli altyapı ve üstyapı imkânları bulunuyor. Bu önemli potansiyeli harekete geçirmek üzere Azerbaycanlı meslektaşlarımızla karşılıklı iş birliği ve tanıtım çalışmalarını daha çok artıracağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...