Seçil Erzan, 'saat geç oldu' taktiğityle kandırmış

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Seçil Erzan, 'saat geç oldu' taktiğityle kandırmış

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Şikâyetçilerden Uğur Gözaçan, Seçil Erzan’ın kendilerini “Bu saatten sonra para transfer aracı olmuyor, genel merkeze parayı elden ben götüreceğim” diyerek inandırdığını söyledi.

Türkiye’nin gündemindeki sahte fon vurgununda yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Seçil Erzan davasında bugüne kadar; Arda Turan, Fatih Terim, Muslera, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu gibi ünlü kişilerin ismi ön plana çıktı ve dava süreci bu kişilerin nasıl dolandırıldığı üzerinden işlendi. Ancak iddianamede şikâyetçi olan 18 kişi arasında ünlü olmayan ve Erzan’a para kaptıran emlakçısından emeklisine, esnafından küçük işletmecisine kadar sıradan kişiler de var. 

Bu mağdurlar arasında baba oğul Nurettin ve Uğur Gözaçan da bulunuyor. Baba oğlun Erzan’a kaptırdıkları miktar 500 bin dolar. Bu rakamı Erzan’a iki seferde verdiklerini belirten Uğur Gözaçan “Bu para bizim yıllarca emek harcayarak sağladığımız bir birikimdi. Şubede parayı hesaba yatıralım deyince bize, ‘Saat 16.30 oldu, bankanın para nakil aracı gelmez artık. Ayrıca fon genel müdürlüğe ait olduğu için paranın bugün merkeze teslim edilmesi gerekir. Parayı elden ben teslim edeceğim’ dedi. Biz de kabul ettik. Ancak şimdi erken vakitte gitmemize rağmen bizi neden beklettiğini daha iyi anlıyorum çünkü bizimle görüşmek için saatin 16.00’yı geçmesini bekledi. Bunu bilerek yaptı. Ardından bize ISIN kodu yazan imzalı, kaşeli belgesini verdi. Bu belgeyi vermeden önce de genel müdürlüğü aradığını ve oradan fon için ISIN kodu aldığını söyledi. Parayı banka şubesinde teslim ettik, belge de bankanın bilgisayarında hazırlanıp yine bankanın yazıcısından çıkış alınarak bize verildi” dedi.

ERZAN'IN KURYESİ BULGARİSTAN'A 86 DEFA GİTMİŞ

Seçil Erzan ile birlikte tutuklu yargılanan bir kişi daha var o da Ali Yörük. 26 Ocak 2019 ile 5 Mart 2023 tarihleri arasında kara yolu ile tam 86 defa Bulgaristan’a giriş yapıyor. Genelde bir gece kalıp geri dönüyor. Bazı tarihler ile şikâyetçiler tarafından Seçil Erzan’a para verildiği günlerle benzerlik gösteren tarihler de var. Bazen paranın teslim edildiği gün bazen de birkaç gün sonra Bulgaristan’a giriş-çıkış yapıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...