Savunma Sanayiinde yerli talipler artıyor

/ Kaynak: AA
Savunma Sanayiinde yerli talipler artıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Savunma sanayi firmalarını buluşturmayı amaçlayan "Sanayileşme Portalı" yenilendi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), savunma ve güvenlik teşkilatlarının ihtiyaçlarının yurt içinden karşılama oranını tabana yayılmış tedarik zinciri oluşturarak artırma çabalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, savunma sanayi alanında çalışan ana yükleniciler ile alt yükleniciler ve yan sanayi firmalarını buluşturmayı amaçlayan "Sanayileşme Portalı" yenilendi.

SSM, bir yandan savunma ve güvenlik teşkilatlarının ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan da sürdürülebilir ve rekabetçi savunma sanayinin oluşmasını hedefliyor.

Bu kapsamda, Türkiye'de son yıllarda hızla büyüyen savunma ve gu¨venlik sekto¨ru¨nu¨n etkinligˆinin artırılması için çeşitli tedbirler alınıyor. Yürütülen proje, çalışma ve analizlerle yakalanan hızlı yükselişin su¨rdu¨ru¨lebilirligˆinin sağlanmasına önem veriliyor.

Bu çalışmaların bir parçası olarak geçen yıl Savunma Sanayii Analiz C¸alıs¸ması kapsamında 122 firmanın 2010-2013 yılı bilanc¸o ve gelir tablosu verileri ile sergiledigˆi performansa ilis¸kin degˆerlendirme ve tespitler yapıldı.

Sektörel stratejilere temel oluşturacak

Tu¨rk savunma sanayine yo¨nelik yetenek envanteri ve potansiyel yerli alt yu¨klenici listesi olus¸turulması yolunda hazırlanan ve 2012'de kullanıma açılan "Sanayileşme Portalı" yenilendi.

Savunma sanayi alanında çalışan ana yüklenicileri ile alt yükleniciler ve yan sanayi firmalarının birbirlerinden haberdar olmalarını sağlayan portal, bu alanda faaliyet göstermek isteyen firmaların da kendilerini tanıtabilmelerine imkan veriyor.

Savunma sanayi sektörel stratejilerinin oluşturulmasında, temel teşkil edecek veri tabanı sağlayacak Sanayiles¸me Portalı'na, geçen yıl sonu itibari ile veri giris¸i yapan firma sayısı 366'yı buldu. Söz konusu firmalar bin 349 u¨ru¨n için giriş yaptı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...