Saracoğlu'na Katarlı komşu geliyor

Saracoğlu'na Katarlı komşu geliyor

Ekonomi Haberleri

Kadıköy'de Palma D'oro May İnşaatın Katarlı ortağıyla hayata geçirdiği Velvet Towers, 385 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor

Ekşioğlu Evrensel Grup (EEG) bünyesinde faaliyet gösteren Palma D'oro May inşaat tarafından Kadıköy Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Velvet Towers görücüye çıktı. Katarlı Şeyh Dr. Abdulaziz Al-Thani'nin de yüzde 50 ortak olduğu proje 250 milyon TL'ye inşa edilecek. Üç ay sonra başlaması planlanan ve 1.250 konuttan oluşacak projede fiyatlar 385 bin TL'den başlıyor. 26 katlı 3 bloktan oluşan proje Şükrü Saracoğlu Stadı'na birkaç yüz metre, metrobüse 300 metre, metroya 700 metre, Bağdat Caddesi'ne ise 1.5 km mesafede inşa edilecek.
Projenin tanıtıldığı toplantıda konuşan Palma D'oro May İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ekşi, projenin belediyeden ruhsat beklediğini ve üç ay sonra inşaatın başlayacağını belirtti. Hak sahibi 564 kişinin yüzde 99'uyla anlaşıldığını ifade eden Ekşi, projenin yüzde 55'lik bölümünün hak sahiplerine verildiğini kaydetti. Velvet Towers'ı Katarlı ortak ile yapacaklarını ifade eden Ekşioğlu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Baca da, projeye Türkçe kadife kuleler denilebileceğini söyledi. Baca, “Körfez ülke yatırımcıları yavaş yavaş Anadolu Yakası'nı keşfetmeye başladı” dedi.
Uzun süredir İstanbul'da yatırım planları olduğunu belirten Şeyh Dr. Abdulaziz Al-Thani ise, Katar'da Al-Thani adlı bir şirketleri olduğunu ve Bosna, Londra, Afrika ve Dubai gibi birçok ülkede iş yaptıklarını söyledi. “Katar Emiri Türkiye'ye yatırım yapmamı istiyordu” diyen Al-Thani, altı ay önce Ekşioğlu ile birlikte bu fırsatı yakaladıklarını söyledi. İstanbul'un çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Al-Thani, “Velvet Towers bizim buradaki ilk projemiz ama son projemiz olmayacak. 6 ay önce 4 ayrı şirketle 4 ayrı sektörde iş yapma kararı aldık. İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.


GELİRİN YÜZDE 5'İ İNSANİ YARDIMDA KULLANILACAK
Kentsel dönüşüm projesi olduğu için yüzde 1'lik KDV oranı ile dikkat çeken Velvet Towers'dan elde edilen gelirin yüzde 5'inin insani yardım için kullanılacağı belirtildi. Velvet Towers'da 1+0'lar 40, 1+1'ler 60 ve 65, 2+1'ler 80 ve 90, 3+1'ler 115 ve 135 metrekareden oluşuyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...