Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kira ücretlerine üst sınır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kira ücretlerine üst sınır

Ekonomi Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, kira ücretlerine üst sınır getirildiği açıklandı.

Kahramanmaraş merkezl, 2 deprem sonrası vatandaşlar, fay hatından uzak hasarsız bölgelere göç etmeye başladı. Öyle ki Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi de vatandaşların en sık gittiği yerlerden biri oldu. Bunun üzerine Birecik Kaymakamı Kadir Duman, ilçede faaliyet gösteren emlakçılarla bir araya gelip, deprem sonrası fahiş kira talep edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağını duyurdu.

ÜST SINIR 4000 BİN TL

Duman, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabilir. İlçemizde kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesi fiyatların aşılmaması gerekiyor.

Tüm emlakçıların deprem sonrası gerek komisyon gerek kira fiyatlarının aşağıya çekilmesinde aktif rol alması ve ortak karar vermesi gerekir. İlçemizde en çok talep gören yerlerde kira fiyatlarında üst sınırın 4000 lira olması hususunda ortak hareket etmeleri zaruridir.

Aksi yönde faaliyet yapanlarla ilgili tüm idari tedbirlerin alınacağını hatırlatmak isterim. Tüm ev sahiplerini bu süreçte Evim Yuvam Olsun kampanyasına destek olmaya davet ediyorum."

(AA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...