Sanayide toparlanma başladı: Mayısta üretim arttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sanayide toparlanma başladı: Mayısta üretim arttı

Ekonomi Haberleri

Kahramanmaraş depremlerinin etkisiyle düşüşe geçen sanayi üretimi Mayıs ayında toparlanmaya başladı. TÜİK verilerine göre Sanayi Üretimi aylık yüzde 1,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu  2023 yılı Mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeks verilerini yayımladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle düşen üretim mayıs ayında toparlanmaya başladı.

SANAYİ ÜRETİMİ MAYISTA YÜKSELDİ

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %2,4, imalat sanayi sektörü endeksi %0,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,4 arttı.

Sanayide toparlanma başladı: Mayısta üretim arttı

MADENCİLİK VE TAŞ OCAK SEKTÖRÜ ALARM VERDİ

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %0,6 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,3 azaldı.

Sanayide toparlanma başladı: Mayısta üretim arttı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...