Sanayici ve işadamları Merzifon'da buluştu

/ Kaynak: CHA
Sanayici ve işadamları Merzifon'da buluştu

Ekonomi Haberleri  / CHA

Merzifon kapalı fuar alanında gerçekleştirilecek olan ve 4 gün Merzifonluların gezip görebilecekleri Sanayi ve Ticaret Fuarı, yapılan törenle açıldı.

70 değişik iş alanında firmaların katıldığı fuar ziyaretçilerini bekliyor. Açılış konuşmasını yapan Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, "Merzifonumuzun medarı iftarı olan iş adamlarımızın her birinin emekle ürettiği, ülkemize katma değer sağladığı, ihracatlarıyla ülkemize katkı sağlayan ürünlerimizi ticaret erbaplarımızın, esnafımızın birlik ve beraberliğinin göstergesi olan fuarımızı açtık. 6.'sını düzenlediğimiz sanayi ve ticaret fuarımız Merzifonumuza hayırlı olsun." dedi. Açılışa; Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fatih Altınay, Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas, Polis Meslek Yüksek Okulu (POMEM) Müdürü Hüseyin Işık, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda esnaf ve ticaret adamı ve vatandaşlar katıldı. Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, yapmış olduğu açılış konuşmasında, "Bundan yaklaşık 9 yıl önce Merzifon'da kaymakam vekilliği yapmıştım. Merzifon'u çok iyi bilen bir insanım. 9 yıl öncesine göre gerçekten Merzifon'da büyük bir değişim, gelişim ve kalkınmanın, ilerlemenin olduğunu gördüm, bundan ayrıca memnuniyet ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Merzifon çok mesafe almış. Burda emeği olan devletimize, esnafımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten son yıllarda ticarete, sanayide, ihracatta, iktisadi alanda büyük mesafeler kat ediliyor. Diğer ülkelere nazaran Avrupa ülkelerine ve diğer ülkelere baktığımızda durgunluklar yaşanırken, bizim ülkemizde tam tersine ticaretini güçlendiren, sanayisini güçlendiren, teknolojisini güçlendiren büyük bir değişim ve gelişim yakalayan, istihdam alanlarını geliştiren ve dünyadaki, Avrupa'daki dev firmalarla rekabet eden güçlü bir özel sektörüyle büyük bir hareket ve ivme yakalamıştır. Merzifon'dan çok güçlü sanayi ve ticaret yapan firmaların olması bizleri çok mutlu ediyor. Burada markalaşmış Avrupa'ya hitap eden ciddi ihracatta bulunan, ciddi sayıda istihdam alanı oluşturan firmaların varlığı, bizlerin moral, motivasyon ve gurur kaynağı olmuştur. Potansiyeli olmayan yerlerde, gücü olmayan yerlerde bu tür fuarları açmanız mümkün değil. Bu fuarların varlığı sadece ürünlerin sergilendiği ve satıcıların ürünlerini alıcılara gösterdiği, pazarladıkları alanlardan öte, o bölgenin iktisadi alanda kalkınmışlığını gösterir. Firmalarımızın teknolojik gelişimini göstermeleri açısından çok önemli bir göstergedir. Bu açılışı yapıp gururla sergileyeceğiz." dedi. Yapılan açılışın arkasından katılımcı firmaları tek tek ziyaret eden protokol yetkilileri, esnafa hayırlı işler diledi.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...