Sanayici de S P'nin not artırımını eksik buldu

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Sanayici de S P'nin not artırımını eksik buldu

Ekonomi Haberleri  / CHA

Uluslararası reyting kurumu Standard Poor's (S P)'un Türkiye'nin kredi notunu BB+'ya yükseltmesi sanayicileri mutlu etti ancak, sektörün önemli isimleri artışı yetersiz buldu.

Uluslararası reyting kurumu Standard amp; Poor's (S amp;P)'un Türkiye'nin kredi notunu BB+'ya yükseltmesi sanayicileri mutlu etti ancak, sektörün önemli isimleri artışı yetersiz buldu. Kabine üyeleri de söz konuşu artışı 'yetersiz' bulduklarını açıklamıştı. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "S amp;P'nin not artırımı beklenen bir şeydi. Umut ediyorum notumuz en iyi yere gelecek." derken, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Esasında Türkiye'nin kredi notu daha iyi olmalı." ifadesini kullandı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da "Türkiyenin notu aslında daha yüksek olmalıydı. Bu kâfi değil." diyerek, diğer iki önemli sanayici gibi düşündüğünü aktardı. nbsp;


S amp;P, Türkiye'nin mali olarak dengeli ve dayanıklı görünümüne vurgu yaparak kredi notunu BB'den BB+ seviyesine getirdi. Kararı yerinde bulan sanayici, not artışı ile ülkenin dünyanın önde gelen şirketlerinin ilgi alanına gireceğini, devamlı yatırım çekeceğini aktardı. Türkiye'nin önde gelen gruplarının dümeninde bulunan isimlerin S amp;P'nin not artışı ile ilgili şu yorumları yaptı:


"BÜYÜME TAHMİNLERİ AŞACAK, SİNYALLERİNİ ALIYORUZ"
Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak: "S amp;P'nin not artırımı beklenen bir şeydi. Umut ediyorum notumuz en iyi yere gelecek. Bu not artırımı ile uluslararası sermayenin Türkiye'ye yönelimi artar. Malum, uluslararası sermaye önemli ve güvenli limanlara gelir. Temelinde not artışı ile ülkeye sermaye akın akın gelecek. Öte yandan büyüme tahminleri aşacak, bunun sinyallerini alıyoruz. İlk 3 ay hakikaten çok iyiydi. Ekonomide her şey olumlu. İtalya, İspanya ve Yunanistan'ı görüp halimize şükretmeliyiz. Türkiye'nin İsrail ile diyalogunun normale döndüğü ortada. Burada her şey olumlu. Yine Güneydoğu'da barış için gerekenler yapılıyor. Bu sorun da hallolursa ekonomide bizi durdurabilene aşk olsun."


"ESASINDA TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU DAHA İYİ OLMALI"
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu: "Esasında Türkiye'nin kredi notu daha iyi olmalı. Ama Avrupalının eli açık değildir, hep temkinli davranır. Yani Türkiye'nin nereye gittiğini görmekle ihtiyatı da elden bırakmamaktadır. Temelinde kuşku yok Türkiye daha iyi bir kredi notu hak ediyor. Tabii, bu not artışının da yabancı yatırımları olumlu etkileyeceği ortada. Türkiye, kaynakları, madenleri yatırım yapılacak bir ülke. Üretim ve ihracat imkânları ile çekici bir ülke. Barış süreci de Türkiye için olumlu. Bu olumluluk her yere yansıyor, kredi notumuz gibi. İnşaallah bu barış süreci tamamlanır. Ülke daha iyi yere gelir."


"NOTUMUZ 1-2 KADEME DAHA ARTIRILABİLİRDİ" nbsp;
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu: "Geç alınmış bir karar. Türkiyenin notu aslında daha yüksek olmalıydı. Bu kâfi değil. Türkiye'nin durumuna bakın, başka ülkelerin durumuna bakın. Bizden daha aşağı olmalarına rağmen daha iyi notları olan ülkeler var. Yani notumuz 1-2 kademe daha artırılabilirdi. Kredi not artırımı uluslararası yatırımlarda bir oynamaya neden olur. Bu, öyle aman aman bir oynama değil. Ancak adam, yatırımlar için araştırmalara koyulduğunda Türkiye'yi öne alır. Harala, gürele bir yığılma hemen olmaz. Bu bir zaman, hazım sorunudur. Hazım biterse daha çok yatırımcı gelir. S amp;P'nin not artırımında barış sürecinin de rolü var. Güneydoğu'da esasında halk ile bir kavga yoktu. Dış etkenlerden kaynaklı bir sorun vardı. Umuyorum, bu sorunlar aşıldıktan sonra Güneydoğu yatırımları atar, çünkü çekici teşvikler var."
Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...