Sanayi üretimi Mayıs ayında yüzde 0,6 geriledi

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Sanayi üretimi Mayıs ayında yüzde 0,6 geriledi

Ekonomi Haberleri  / CHA

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2013 Mayıs ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Nisan ayına oranla yüzde 0,6 geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2013 Mayıs ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Nisan ayına oranla yüzde 0,6 geriledi. Bu dönemde madencilik ve taşocakçılığı üretimi yüzde 4,6, imalat sanayii üretimi yüzde 0,5 daralırken; elektrik, gaz, buhar, iklimlendirme üretimi ile dağıtımı yüzde 0,5 arttı. nbsp;Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de 2012 Mayıs ayına oranla yüzde 1 arttı. nbsp;Bu dönemde madencilik ve taşocakçılığı üretimi yüzde 6; imalat sanayii üretimi yüzde 1,4; elektrik, gaz, buhar, iklimlendirme üretimi ile dağıtımı yüzde 1,6 artış elde etti. nbsp;Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında 2013 Mayıs ayında Nisan ayına nispeten en büyük daralma yüzde 3,6 ile sermaye malı imalatında görüldü. İmalat sanayiinde yüzde 15,8 ile en çok bilgisayarların, elektronik ile optik ürünlerin üretimi geriledi. Ardından yüzde 11,9 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ait malzemelerin imalatı, yüzde 8,5 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı geldi. nbsp;İmalat sanayiinde en fazla artış yüzde 9 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatında gözlendi. Onu yüzde 7,7 ile tütün ürünleri imalatı, yüzde 5,9 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı takip etti.


Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...