Saman krizi eti vuracak

- Güncelleme:
Saman krizi eti vuracak

Ekonomi Haberleri

Tarihinde ilk kez saman ithal edecek olan Türkiye'de kriz büyüyor. Konunun uzmanları saman krizinin et fiyatlarını vuracağını belirtiyor.

Sakla samanı gelir zamanı atasözü neredeyse tarih olmak üzere. ABD ve farklı kıtalarda yaşanan ve dünya çapında felaket olarak adlandırılan kuraklık sonucunda birçok tarımsal üründe kriz yaşanırken; Türkiye'de de saman krizi yaşanıyor. Konunun uzmanları saman krizinin et fiyatlarını vuracağını belirtiyor.

FELAKET KAPIDA
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Ulusal Pamuk Konseyi Üyesi Burhan Cahit Bingöl, felaketin kapıda olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de besicilik yem krizi nedeniyle büyük bir risk altına girmiştir. Özellikle ABD yaşanan global kuraklığın da etkisiyle yem fiyatlarında artış görülürken besicilerin en önemli hayvan yemi olan saman adeta yok denecek düzeye gelmiştir. Bu yıl iç Anadolu ve diğer bölgelerde de görülen kuraklık nedeniyle yeterince saman elde edilemediği için besiciler zor durumdadır. Hükümet, sessiz sedasız bir şekilde krize önlem olacağı düşüncesiyle çıkardığı kanun hükmündeki kuraklık kararnameleriyle buğday ithalatının yolunu açtı"dedi.

ETİN YANINA YAKLAŞAMAYIZ
Bingöl, şöyle devam etti: "Bir atasözümüz var sakla samanı gelir zamanı diye. Besicilerimizin hayvanlarını beslemek için saklayacak samanı almadığı gibi Türkiye'de saman krizine bağlı olarak et krizi yolda. Kuraklığın olumsuz etkileri şimdiden görülüyor. Yani saman krizi et fiyatlarını olumsuz etkileyecek. Hele hele kurban bayramı öncesi bu kriz kurbanı da vuracak. Biz şimdiden felaket tellallığı yapmak istemiyoruz ama bazı gerçeklerin vatandaşlarımız tarafından bilinmesi gerektiğine de inanıyoruz. Kırmızı ete hasret olan vatandaşlarımız saman kıtlığından dolayı etin yanına yaklaşamayacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...