Salgından bu yana en sert düşüş, ekonomik güven son bir yılın dibinde

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Salgından bu yana en sert düşüş, ekonomik güven son bir yılın dibinde

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekonomik Güven Endeksi verileri Ağustos'ta sert düşüş sergiledi. Ekonomik güvende son bir yılın en düşük seviyesi olarak kaydedilirken, salgından bu yana en sert düşüş olarak da izlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni paylaştı. Ekonomiye yönelik güvene işaret eden endeks salgından bu yana en sert düşüşünü sergiledi. 

SALGINDAN BU YANA EN SERT DÜŞÜŞ

TÜİK verilerine göre Temmuz ayında 99,3 değerini alan endeks Ağustos ayında yüzde 5,2 oranında azalarak 94,1'e indi. Bir önceki aya göre Ağustos ayında tüketici güven endeksi yüzde 15,1 oranında azalarak 68,0 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi yüzde 0,3 oranında azalarak 104,6 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,7 oranında azalarak 115,3 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,4 oranında azalarak 114,3 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 oranında azalarak 87,4 değerini aldı.

Öte yandan ekonomik güven endeksi 0-200 aralığında değer alabilmektedir. Endeksin 100'den büyük olması güveninde iyimser durumu,100'den küçük olması güvenin kötümser durumu göstermektedir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...