Sahibini bulmayan hatlar için 1 yıl süre

Sahibini bulmayan hatlar için 1 yıl süre

Ekonomi Haberleri

Başkası adına kayıtlı hattını kendi üzerine alamayanlar için süre 1 Ekim 2014'e kadar uzatıldı. Hattı üzerine alan 3 ay sonra operatör de değiştirebilecek

Çeşitli sebeplerle başkasının üzerine kayıtlı cep telefonu hattını kullananlar için süre bir yıl uzatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "Vatandaşların başkasının adına kayıtlı hatları kendi üzerine kaydettirmesi için tanınan süre süre 1 Ekim 2013'te dolmuştu, 1 Ekim 2014'e kadar uzattık" dedi. Bu yılın başında hayata geçirdikleri hat sorgulama hizmetinden yaklaşık 2.5 milyon kişinin yararlandığını belirten Tayfun Acarer, "Başkasının üzerine kayıtlı cep telefonu hattını kullandığı belirlenen 808 bin 903 kişi, kullandığı hattı kendi üzerine aldı" diye konuştu. Sürenin uzatılmasıyla ayrıca, numarasını üzerine alanlar, 1 yıllık itiraz süresini beklemeden 3 ay içinde numarasını başka bir operatöre taşıyabilecek. Bu işlem, kişilerin haberi olmadan, kendi adlarına hat alınıp yasa dışı işlemlerde kullanılması üzerine başlatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...