Sağlık sektörü turizme böyle kazandırdı

- Güncelleme:
Sağlık sektörü turizme böyle kazandırdı

Ekonomi Haberleri

TÜMBİAD: Türkiye'de sağlığına kavuşan yabancı turistin, sermayesini de Türkiye'ye getirmeye başladı..

Türkiye'de sağlığına kavuşan yabancı turistin, sermayesini de Türkiye'ye getirmeye başladığını belirten TÜMBİAD Başkan Yardımcısı Acıkök, "Canını teslim eden, her şeyini teslim eder. Normal turistin 1 lira harcadığı yerden sağlık turisti 10-15 lira harcıyor. Bu yüzden sağlık için gelen yabancıya gereken önem verilmeli ve bürokrasiyi iyice azaltmalıyız" diyor



Tüm Bürokrat ve İşadamları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kenan Acıkök, "Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye, son dönemde bürokratik engelleri de ortadan kaldırarak yeni fırsatların kapısını açıyor" dedi.
Bu fırsatları değerlendirmek adına büyük bir savaş verdiklerini belirten TÜMBİAD Başkan Yardımcısı Kenan Acıkök, şunları söyledi: "Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke konumuna gelmemizde yerli ve yabancı yatırımların payı büyük. Son 8 yılda ülkemize 110 milyar dolarlık yabancı yatırım geldi. 80 yılda yapılan yatırımların 7 katı son 8 yılda geldi. Geçtiğimiz günlerde resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Torba Yasa' ile hükümet, yeni yatırımların önünü açacak birçok düzenlemeyi hayata geçirdi. nbsp; Gelişmiş ekonomiler arasına girmek için engelleri kaldıracak yaşamı kolaylaştıracak düzenlemelerin devam etmesi gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Türkiye, bürokrasi cenderesi altında. Adeta engelli koşu gibi. Bu şuna benziyor: Askerlikte koşarsınız, önünüze engel koyarlar. Onları geçersiniz, habire engel çıkar. Sonunda düz duvara tırmanmak zorunda kalırsınız. Bakanlık olarak bizim en öncelikli görevimiz, yatırımcının önünü açmaktır' dedi. Tüm Bürokrat ve İşadamları Derneği (TÜMBİAD) olarak yatırımcının önünü açacak adımların atılmasını destekliyoruz."

'CANINI TESLİM EDEN, HER ŞEYİNİ TESLİM EDER'

TÜMBİAD'ın kuruluş amacının işadamları için bürokrasiyi kaldırmak olduğunu anlatan Kenan Acıkök, şöyle devam etti: "Yapısal ve yasal sorunların ortadan kaldırılmasının yanı sıra iş dünyasına da önemli görevler düşüyor. Bu ülkenin kalkınması ve hedeflerine ulaşabilmesi için bürokrasi ve iş dünyasının el ele vermesi şart. Örneğin; Yabancı turisti çekmek için öncelikle kaliteli hizmet şart. Bunun için denetimler sürekli yapılmalı.
Normal bir turist 1 lira harcıyorsa sağlık turisti 10-15 lira harcıyor. İlk önce sağlık... Sağlıktan sonra insanları turizme, otelciliğe, alışverişe, özendirmek gerekiyor. Hükümetimizin son yıllarda sağlığa verdiği önemli katkılardan dolayı artık sağlık amaçlı her ülkeden İngiltere'den bile geliyorlar. Bunlar gelmişken, sadece tedavi etmek değil, bunların ticari ilişkilerini de geliştirebiliriz."

BAŞBAKAN ERDOĞAN FAKTÖRÜ

Yabancı ülkelerle artan ticaret hacminde hükümetin büyük rolünün olduğuna değinen TÜMBİAD Başkan Yardımcısı Kenan Acıkök, "Bir dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkesin 'işleri geciktirmekle engellemekle' suçladığı bürokrasi, son 10 yılda yapılan reformlarla yok denecek kadar azalırken, bürokratlar yabancı yatırım bile çekmeye başladı. Bugün elimizde olmayan imkan yok. Her sektörde kendimizi ispatladık. Hiçbir bürokratik engel kalmadı. Başbakan'a yer gösteriliyor. Başbakan gidiyor, tüm diplomatik pürüzleri kaldırıyor. Vizeleri kalkıyor. Bize işadamı ve bürokrat olarak sadece gidip gelmek kalıyor. Bizler zaten bir parti bir dernek gibi değil, herkesin birbirini kucakladığı, sadece ülkesini düşünen insanlar olarak ülkenin bir şeyler kazanmasını ve burada sunulan imkanları değerlendirmesini sağlamak arzusundayız." Diye konuştu.

'1 KALEMDE 50 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA YAPTIK'

"Türkiye'nin önde gelen bürokratlarının kurduğu TÜMBİAD, yurt içi ve yurt dışı bağlantılarını, ülke ekonomisi için katma değere dönüştürüyor. Yıllardır sanat siyaset ve bürokrasi camiasından birçok kimseye aynı hizmeti vererek kemikleşmiş olan tecrübemizle çıkılması gereken yolun bu olduğunu biliyoruz." Diye konuşan TÜMBİAD Başkan Yardımcısı Kenan Acıkök, "Yatırımcıları bezdiren bürokrasi gitti, yatırımcı çeken bürokrasi geldi. TÜMBİAD olarak daha geçen hafta Türk Cumhuriyetlerinden bir işadamına, Türkiye'den 50 milyon dolarlık makine alımı için destek olduk. Ülkemizdeki kaliteyi anlattık. Onlar da gelip gördükten sonra ülkemize şimdilik 50 milyon dolarlık döviz bırakıp gittiler. Memnun oldukları için de devamının geleceğini söylediler." Dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...