Sağlığa ‘dizi’ dopingi

Sağlığa ‘dizi’ dopingi

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanlığı öncülüğünde sağlanacak sağlık turizmi destekleri kapsamında, yurt dışında gösterimi yapılan dizi ve filmlerdeki ve dijital oyunlardaki ürün yerleştirme giderleri için yüzde 60 destek verilecek. Ayrıca Türkiye'ye gelen hastalara ülkede yerleşik sigorta şirketlerinden yaptıracakları sigorta harcamaları desteklenecek.

Sigorta poliçesi, Türkiye'deki tedavi dönemini kapsayacak şekilde, sadece ülkede gerçekleştirilecek tedavilere ve sadece Türkiye'ye yönelik seyahatlere yönelik olarak düzenlenecek. Oranı yüzde 70 olarak belirleneni desteğe ilişkin ödeme, hastanın sağlık kuruluşunda tedavisini müteakip yapılacak. Destek üst limiti ise yılda 2,4 milyon lira olacak. İstihdam desteği, sağlık kuruluşlarının ve sağlık turizmi aracı kuruluşlarının istihdam ettiği personel için yüzde 60 oranında verilecek. Türk Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Servet Terziler, sağlık turizminde Türkiye'nin dünyanın çekim merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, 5 milyar dolarlık ihracat hedefine kısa sürede ulaşılabileceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...