Sabıka fotoğrafı servet kazandırdı: Trump, seçim için bir haftada 7,1 milyon dolar topladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Sabıka fotoğrafı servet kazandırdı: Trump, seçim için bir haftada 7,1 milyon dolar topladı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

X platformuna döndüğünde kendisinin de paylaştığı sabıka fotoğrafı, eski ABD Başkanı Donald Trump'a servet kazandırdı. Trump, 24 Ağustos'tan bu yana başkanlık seçimleri için 7,1 milyon dolar bağış topladı.

ABD Başkanı Joe Biden ile 202 yılında kıyasıya yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, Kongre binasında yaşanan baskın ve Georgia eyaletinde  seçim sonuçlarının değiştirmeye çalışmakla suçlanmıştı. Fulton Hapishanesi'ne teslim olduktan sonra çekilen sabıka fotoğrafını 2024 yılı Başkanlık Seçimleri için propaganda aracı haline getiren Trump, bağış toplamak için fotoğrafı geri döndüğü X platformunda paylaştı.

SABIKA FOTOĞRAFI SERVET DEĞERİNDE

Sabıka fotoğrafının çekilmesinin ardından Trump'ın 2024 seçim kampanyasındaki bağış miktarı açıklandı. Trump, aday adaylığı için 24 Ağustos'tan bu yana 7,1 milyon dolar bağış topladı. Georgia'daki iddianamenin açıklanmasının üzerinden geçen 3 haftada ise Trump'a 20 milyon dolar bağış yapıldı.

İLK KEZ TRUMP'A UYGULANDI

Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında 24 Ağustos'ta teslim olan Trump, 200 bin dolar olarak belirlenen kefalet bedelini ödeyerek, yaklaşık 20 dakika içinde hapishaneden ayrılmıştı.

Trump'ın teslim olduğu sırada tutuklama dosyası için ilk kez sabıka fotoğrafı çekilmişti. Bu uygulama, ülke tarihinde bir ABD başkanı için ilk olma özelliğini taşıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...