Sabiha Gökçen'de yolcu rekoru

Sabiha Gökçen'de yolcu rekoru

Ekonomi Haberleri

Ocak ve şubat döneminde 3 milyon yolcuyu aşan Sabiha Gökçen Havalimanı, bu alanda yüzde 42 artışla rekor büyümeye imza attı.

Geçen yılı yüzde 27'lik yolcu artışıyla kapatan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2014'e hızlı giriş yaptı. Bu senenin ilk 2 ayında 3 milyon 143 bin yolcuya ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen Havalimanı, geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısını yüzde 42 artırdı ve rekor bir büyümeye imza attı. Airports Council International (ACI) Europe tarafından açıklanan verilere göre; Sabiha Gökçen Havalimanı, ocakta elde ettiği yüzde 43.6 oranındaki yolcu artışıyla kendi kategorisinde Avrupa'nın "En Hızlı Büyüyen Havalimanı" olma özelliğini de devam ettirdi. Havalimanının işletmecisi İSG'nin Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday, "Burası, sahip olduğu operasyonel avantajlarla yolcularına zaman kazandıran, konfor sunan ve hızlı ulaşılan bir havalimanı olarak ön plana çıkmaktadır. Her geçen yıl artan yolcu sayımız da bunun en önemli göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.
Cemil Yıldız İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...