Sabancı, Migros'u istiyor

- Güncelleme:
Sabancı, Migros'u istiyor

Ekonomi Haberleri

Sabancı Perakende Grup Başkanı Dinçer, CarrefourSA olarak Migros'a talip olduklarını belirtti, "Hiper ve süpermarketle büyüyeceğimiz kesin. Sadece Migros değil hepsine bakacağız'' dedi.



CarrefourSA'da çoğunluk hisseleriyle beraber yönetimi de devralan Sabancı Holding, gözünü Migros'a dikti. nbsp;Sabancı Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Migros'u satın almayı değerlendirdiklerini belirtti. Dinçer, Carrefour'la 17 yıldır devam eden ortaklığı yeniden yapılandırma kararı aldıklarını ve bu kapsamda CarrefourSA hisselerinin yüzde 12'sini 141 milyon TL bedelle satın aldıklarını anlattı. nbsp;Dinçer, ''Hiper ve süpermarketle büyüyeceğimiz kesin. Özellikle de büyük şehirlerde. Sadece Migros değil hepsine bakacağız'' dedi. Hipermarket ve süpermarketlerde hangi bölgelerde ne kadar büyüyeceklerini, hangi formatlara ağırlık verileceğini plan kapsamında değerlendireceklerini dile getiren Dinçer, Carrefoursa'da halka açıklık oranını da yüzde 3'ün üzerine çıkartacaklarını açıkladı. CarrefourSA'da hisse devrinin de ilgili mercilerden alınacak izinler sonrasında muhtemelen Haziran sonunda gerçekleşeceğini kaydeden Dinçer, ''Borsa İstanbul'da CarrefourSA A ve CarrefourSA B hisseleri işlem görüyor. 30 Nisan kapanış fiyatları sırasıyla 19.20 TL ve 22.25 TL. Sabancı Holding'in A tipi senetler için Carrefour'la anlaşmış olduğu hisse fiyatı 10.36 TL. Bu fiyata göre şirket hisselerinin toplam değeri 1.175 milyon TL. Çağrı konusu SPK başvurusu sonrasında netleşecek'' diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...