Rusya'nın müdahalesi yeni krizi tetikler mi?

Rusya'nın müdahalesi yeni krizi tetikler mi?

Ekonomi Haberleri

Ukrayna'daki siyasi krizin Rusya'nın askeri müdahalesiyle uluslararası boyuta taşınması, yeni bir gelişen piyasalar krizi korkusunu da beraberinde getirdi.

Rusya, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan etnik Rusların tehlike altında olduğunu öne sürerek haftasonunda bölgeyi kansız bir şekilde işgal etti. Rusya'nın müdahalesinin ardından yatırımcıların gözü yeniden gelişmekte olan piyasalara çevrildi. Ukrayna'daki kargaşanın Arjantin, Tayland, Venezuela ve Türkiye'ye yönelik algının bozulmasına yol açabileceği endişeleri dile getirildi. Uzmanlar ise Ukrayna'nın büyük çaplı bir piyasa krizine yol açmayacağı görüşünde.

'GELİŞEN PİYASALAR ZATEN DÜŞTÜ'

Nomura'dan Michael Kurtz, haftasonundaki gelişmelerin ülke bazlı riskleri artırdığını söyledi. Ancak Kurtz, gelişen piyasaların geçtiğimiz 12 ayda rekor çıkışlar görmüş olmasının, son gelişmelerin yaşatacağı etkiyi sınırladığını belirtti.

'UKRAYNA EKONOMİSİ ÇOK KÜÇÜK'

Ukrayna'nın dünya ekonomisinin sadece yüzde 0,2'lik kısmını oluşturuyor olması da ekonomistlerin buradaki krizin etkilerinin sınırlı olacağını düşünmesine yol açıyor.

'PİYASALAR İÇİN BİR 'OYALAMA''

AMP Capital Investors'ta Yatırım Stratejisi Şefi olan Shane Oliver, Ukrayna'nın gelecek aylarda etkisini yitirecek "küçük bir oyalama" olduğunu söyleyerek "Ülkede belirsizlik düzelmeden önce daha da kötüleşecek" dedi.

ABD: RUSYA KIRIM'A HAKİM DURUMDA

Haftasonunda ABD'den yapılan bir açıklamada ise Rusya'nın Kırım'da kontrolü tamamen ele geçirdiği belirtildi. Rus birliklerinin Kırım'daki Ukrayna askerlerini silahsızlandırmaya çalıştığı ve silah bırakmayı kabul etmeyen birlikleri kuşattığı bildirildi. Rusya'nın bölgede en az 6 bin askeri olduğu belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...