Rusya’da iş yapan patronlara uyarı

Rusya’da iş yapan patronlara uyarı

Ekonomi Haberleri

Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle Ankara-Moskova hattında yaşanan gerilim, iş dünyasını da doğrudan etkiledi.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Ekonomi Bakanlığı, gelişmeleri izlemek üzere özel bir birim oluştururken, ihracatçı birlikleri de işadamları ve Rusya’ya seyahat edeceklere yönelik uyarılarla dolu bilgi notu hazırladı. Rusya’da iş yapan Türk vatandaşlarından, özellikle güvenlik önlemleri konusunda “müteyakkız” olmaları istenirken, “Kalabalık mekânlardan uzak durun, sözlü tacizlerde soğukkanlılığınızı koruyun” uyarısı yapıldı. Hazırlanan bilgi notunda şu uyarılar öne çıktı: Rusya’ya vizesiz olarak gelen vatandaşlarımızın 30 gün içinde ülkeden ayrılmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın Rusya’ya gelmelerinin ardından 7 gün içinde ilgili Rus makamlarında kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Geçerli bir mazereti bulunmadan vize muafiyeti süresini ihlal edenler veya bu süre zarfında gayri yasal şekilde çalışanlar çıkış vizesi verilmeden sınır dışı edilmektedirler. Bu kişilere Rusya’ya 5 yıl giriş yasağı da konulmaktadır. Seyahat eden Türk vatandaşlarının, Rusya sınırından giriş sırasında doldurulan Göç Kartı’nda belirtilen seyahat amacının “RF’ye geliş amacıyla” uyumlu olması gerekmektedir. Resmi heyet mensuplarımızın, “seyahat amacı” bölümünü “turistik seyahat” olarak belirtmemeleri, seyahat amaçlarına uygun işaretlemeleri önem taşımaktadır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...