Rusya, 'Türk Akımı' şirketinin genel müdürünü belirledi

/ Kaynak: DHA
Rusya, 'Türk Akımı' şirketinin genel müdürünü belirledi

Ekonomi Haberleri  / DHA

Gazprom, 'Türk Akımı' projesinin deniz kısmının inşaatını yürütecek şirketin genel müdürlüğü görevine Andrey Fik'i getirdi.

Gazprom tarafından yapılan açıklamada, "2013-2015 yıllarında South Stream Transport B.V. teknik müdürlüğünü yapan Andrey Fik, Gazprom Russkaya Genel Müdürlüğü görevine getirildi" denildi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'deki görüşmesi sırasında, Rusya'nın mevcut durumlarda başta Avrupa Birliği'nin tavrı yüzünden Karadeniz'in derinliklerinden geçmesi planlanan ve daha sonra Bulgaristan üzerinden Macaristan, Avusturya ve İtalya'ya gaz taşıyacak Güney Akım projesini gerçekleştirmeye devam edemeyeceğini ifade etmişti. Aynı şekilde Gazprom Başkanı Miller de projenin iptal edildiğini açıklamıştı. Bu projenin yerine Türkiye ile Rusya arasında boru hattı inşa edilmesine ve Türkiye-Yunanistan sınırında Avrupalı tüketiciler için merkez kurulmasına karar verilmişti. "Gazprom"un yan şirketi "Gazprom Russkaya", Rusya'dan Türkiye'ye uzanacak boru hattının deniz kısmının inşaatı için kuruldu.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...