Rusya krizinin zararı ‘EXPO’ ile aşılacak

Düzenleyen:
Rusya krizinin zararı ‘EXPO’ ile aşılacak

Ekonomi Haberleri

G-20 Zirvesi'yle gündeme gelen Antalya, EXPO ile 6 milyon turist bekliyor. Etkinlikle Rusya krizinin kayıpları da karşılanacak

DAMLA PEKER

Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası Rus turistlerin yüzde 75’ini ağırlayan Antalya için sektör temsilcileri kaygılı. Kriz öncesi G-20 zirvesi ile yıldızı parlayan Antalya’nın, kriz sonrası turist sayısında azalma oldu. Kasım ayında 10 bin olan Rus  turist sayısı kriz sonrası 500’e kadar düştü. Krizin turizme etkisini en aza indirmek için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, hafta sonunda Antalya’da turizmcilerin nabzını tutarken, sektör temsilcileri; EXPO 2016 için gelecek ülke katılımcıları ve misafir sayısını yükseltecek yurtiçi-yurtdışı tanıtımların artırılması gerektiğini belirtti. Nisan ayında kapılarını açacak EXPO’ya G-20’den sonra en yüksek katılım gerçekleşmesi hedefleniyor. 42 ülkeden en az 6 milyon turistin gelmesi beklenen EXPO ile hem Antalya’nın yıldızı tekrar parlayacak hem de Rusya krizinin kayıpları bu etkinlikle karşılanabilecek. 1121 dekarlık alanda gerçekleşecek EXPO 2016’nın kapıları 6 ay açık kalacak. Ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edileceği Antalya'da 5 bin kişi kapasiteli büyük amfi tiyatro olacak. Bu tiyatroya katılan ülkeler Milli Gün etkinlikleri düzenleyecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...