Rusya biber, patlıcan, nar, kabak istedi

Rusya biber, patlıcan, nar, kabak istedi

Ekonomi Haberleri

Uçak krizi öncesinde 100 milyon dolarlık bir ihracat hacmi bulunan nar, patlıcan, kabak, biber ve marul için Rusya kapısı yeniden açıldı.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya’nın Türkiye’den nar, patlıcan, kabak, biber ve marula ithalatına yönelik kısıtlamayı kaldırma kararının 100 milyon dolarlık ihracat anlamına geldiğini bildirdi. Rusya’nın, söz konusu ürünlerin daha lezzetlilerini bulamayacağını ifade eden Satıcı “Rusya’nın domateste miktar ve firma kısıtlaması devam ediyor. Bu da haksız rekabete sebep oluyor.” dedi. Bu arada 2018 yılının ilk 2 ayında (ocak-şubat) Rusya’ya Türkiye’den 184 milyon dolarlık yaş meyve sebze ve narenciye ürünü ihraç edildi. Rusya, bu rakamla Türkiye’den en çok yaş meyve, sebze ile narenciye ihracatı yapılan ülke oldu. Türkiye’den son 2 ayda dünyanın dört bir yanına 677 milyon dolarlık yaş meyve, sebze ve narenciye ürünü ihraç edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...