Rusya açıkladı petrol fiyatları fırladı! Brent petrol kaç dolar oldu? 27 Nisan petrol fiyatları

Düzenleyen:
Rusya açıkladı petrol fiyatları fırladı! Brent petrol kaç dolar oldu? 27 Nisan petrol fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Rusya’nın Bulgaristan ve Polonya’ya gaz akışını keseceğini açıklaması petrol fiyatlarının artmasına neden oldu. Bir süredir düşüş trendinde olan Brent petrol, Rusya’dan gelen açıklama ile yükselişe geçti. 102 dolara kadar düşen Brent petrol şuan 105 dolara kadar çıktı. Peki Brent petrol kaç dolar? 27 Nisan Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu? İşte uluslararası piyasada petrol fiyatlarındaki son durum…

Rusya’dan gelen petrol açıklaması piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Moskova yönetiminden gelen son dakika açıklamasına göre Bulgaristan ve Polonya’ya gaz akışının durdurulacağı belirtildi. Bu açıklama ile bir süredir düşüş trendinde olan Brent petrol tekrar yükselişe geçti. Peki Brent petrol kaç dolar? Brent petrol yükseldi mi? İşte petrol fiyatlarında son durum… 

İKİ ÜLKEYE GAZ AKIŞI DURDURDU

Rus enerji şirketi Gazprom, Polonya ve Bulgaristan’a doğalgaz akışının durduracağını açıkladı. Bu açıklama ile piyasalarda hareketlilik başladı. Düşüş trendinde olan Brent petrol tekrardan yükselişe geçti. 

BRENT PETROL KAÇ DOLAR? 

Rusya tarafından yapılan açıklama ile 100 doların altına kadar gerileyen Brent petrol yüzde 3,8 yükseliş göstererek 105 dolara kadar tırmandı. Bazı analistler ise Rusya'nın Avrupa'yı gaz akışıyla tehdit etmesi gibi nedenlerle petrol fiyatlarının 100 doların altına inemeyeceğini belirtti.

BRENT PETROL NEDİR?

Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

Ham petrolü işleyen rafineriler için düşük sülfürlü yani tatlı dediğimiz petrolden benzin veya dizel yakıtı üretmek daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan petrol tatlı ve hafiftir. Bu yüzden rafine edilmesi kolay dolayısıyla benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Ayrıca denizden çıkarıldığı için nakliyesi doğrudan deniz üzerinden uzak bölgelere gönderimini kolaylaştırır.

Petrolün fiyatı için nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığı önem arz eder. Üretimi daha ucuz ve hızlı olan daha çok talep görür. Denizden çıkarılan petrol ile karadan çıkarılan petrol fiyatı arasında da fark vardır.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...