Ruslarla ilk 5 günde 820 milyon $’lık imza

Düzenleyen:
Ruslarla ilk 5 günde 820 milyon $’lık imza

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz Cuma günü açılan 86. İzmir Enternasyonal Fuarına Türk ve Rus şirketler arasındaki 820 milyon dolarlık anlaşma damgasını vurdu.

Bu yıl ‘partner ülke’ olarak fuara katılan Rusya Federasyonu için bin 100 metrekarelik bir stant hazırlandı. Rusya Federasyonu’nun standında Lipetsk, Vladimir, Tataristan ve Stavropol bölgelerinden gelen 50 firma ürünlerini tanıttı. Otomotiv, petrokimya, gıda, tarım, metalürji ve fuarın ana teması olan enerji alanında tanıtım yapan firmalar büyük ilgi gördü. Fuarın ilk 5 gününde Rus iş adamları 200 ikili görüşme gerçekleştirdi, Türk şirketlerle 820 milyon dolarlık anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmaların büyük bir kısmını ilk gün imzalanan 6 anlaşma oluşturdu. Bu 6 anlaşmayı yapan firmalardan biri de önümüzdeki günlerde Sakarya’daki fabrikasında üretime geçmeyi planlayan Gaz Group oldu. Rusya’da minibüs ve kamyonet üreten Gaz Group’un Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel, İEF’ye katılmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yüksel, iki ülkenin yöneticilerini 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini gerçekleştirilebilir bulduğunu belirterek “Zaten iki ülkenin geçmişten gelen dostluğu var. Dolayısıyla ulaşılamaz bir hedef değil” dedi. Yüksel, fuarın Türkiye ve Rusya arasındaki dostluğun pekişmesi açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...