Ruslar vanayı kıstı, Çin talebi patladı! Petroldeki ralli akaryakıt fiyatlarını vurdu: Motorine bir zam daha geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ruslar vanayı kıstı, Çin talebi patladı! Petroldeki ralli akaryakıt fiyatlarını vurdu: Motorine bir zam daha geliyor

Ekonomi Haberleri

Petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş, akaryakıt fiyatlarında zam dalgasına yol açtı. Son bir haftada yaşanan artışlar gelecek haftada da sürecek. Elde edilen bilgilere göre motorine fiyatlarına yeniden zam geliyor.

Akaryakıt fiyatlarına, petrol fiyatlarında yaşanan yükselişler nedeniyle zamlar gelmeye devam ediyor. Son 10 gün içinde Motorin, benzin ve LPG'ye üst üste zamlar geldi. Bir haftada 3 TL zamlanan motorinin litresinin gelecek hafta yeniden zamlanacağı öğrenildi.

PETROLDE RALLİ SÜRÜYOR

Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol arzında devam ettirdiği kesintiler ve Çin’den gelen talep nedeniyle petrolde ralli sürüyor. ABD ham petrolü bu hafta art arda beşinci kazancı için yüzde 3'ün üzerinde ralli yaptı. Brent Petrol 85 dolara dayandı. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 80 dolardan alıcı buldu.

AKARYAKITA HAFTA BOYU ZAM SÜRDÜ

Benzin ve motorine 6 TL, LPG'de ise 2,80 TL'lik ÖTV zammı 15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Akaryakıtta vergi yükünün artmasının ardından dolar ve petrol fiyatları nedeniyle yeni zamlar yapılmaya devam ediyor. Motorine 21 Temmuz Cuma günü 1.55 TL, benzine 25 Temmuz Salı günü 2 TL, LPG'ye ise 30 kuruş zam geldi.

MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA

Motorine geçen hafta yapılan 1.55 TL'lik zamma yenileri eklenmeye devam ediyor. 28 Temmuz 2023 Cuma gününden (dün) geçerli olmak üzere Motorin 1 lira 45 kuruş daha zamlandı. Bir haftada yapılan zam 3 TL'yi bulurken, motorinin litresine zam yağmuru haftayada süreceği öğrenildi.

NTV'de yer alan habere göre salı gününden (1 Temmuz) geçerli olmak üzere motorine 1,07 TL zam bekleniyor. Zam sonrasında motorinin litresi 37 TL'ye dayanacak.

Zam sonrasında motorinin litresi İstanbul'da 36,54 TL'den Ankara'da 36.77 TL'den, İzmir'de 36.79 TL'den satılacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (29TEMMUZ CUMARTESİ 2023)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.03 TL

Motorin: 35.47  TL

LPG (Otogaz): 14,28 TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.00 TL

Motorin: 35.31 TL 

LPG (Otogaz): 13,85 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.55 TL

Motorin: 35.70 TL

LPG (Otogaz): 14,29 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.56 TL

Motorin: 35.72 TL

LPG (Otogaz): 14,29 TL

Haber: Türkiye Gazetesi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...