'Rus gelmez' diyerek fiyatları düşürmeyin

'Rus gelmez' diyerek fiyatları düşürmeyin

Ekonomi Haberleri

Ömer Çelik, 'Kimse 'kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Bunu yaparsanız Türkiye'nin marka değerini ve hizmet sektörünün standardını düşürürsünüz.' dedi.

Ömer Çelik, "Kimse 'kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Bunu yaparsanız Türkiye'nin marka değerini ve hizmet sektörünün standardını düşürürsünüz. Birkaç senede toparlayamazsınız" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye'de hemen hemen bütün sektörlerde şöyle bir problem var, risk yönetimi diye bir algı yok. Bir sorun çıktığı andan itibaren hemen kriz yönetimi oluyor. Bir bakıma grip için bile kemoterapi uygulanmaya çalışılıyor" dedi. AA Editör Masası'na katılan Bakan Çelik, turizm sektörünün de Rusya'daki kriz sebebiyle bazı endişelerle sezona girdiğini hatırlattı. Bu gelişmeler karşısında bir strateji güdülmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Krizi satın almayın, ortada bir kriz yok. Daha baştan bir risk yönetimi yapmazsanız, hemen her meseleyi kriz yönetimi olarak algılarsanız, bu fevkalade yanlış sonuçlar doğurur" uyarısında bulundu. Türkiye'nin turist sayısı artışında dünya ortalamasının üzerinde performans gösterdiğini anlatan Bakan Çelik, şunları söyledi: Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiye'nin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir. Siz bunu yaparsanız, birkaç senede bunu toparlayamazsınız. Türkiye turizm sektörü bu bakımdan özgüvenli hareket etmelidir. Yine yüksek standartlı ürün ve bu ürünün karşılığı olan fiyatlandırmayla meseleye yaklaşmalı. İnşallah etrafımızda çok olağanüstü bir gelişme olmazsa hem turist sayısı hem de gelirde yeni başarılara imza atarak sezonu kapatacağız."

GEÇEN YIL 4.4 MİLYON RUS GELDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı yüzde 5.5'lik bir artışla 36 milyon 837 bin 900 kişiye yükseldi. Geçen yıl Türkiye'ye en çok turist gönderen ikinci ülke olan Rusya'dan 4 milyon 479 bin 49 kişi geldi. Yılın ilk üç ayında ise Rus turist sayısı yüzde 27 düşüşle 150 bin 840 oldu.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...