Rize-Artvin Havalimanında sondaj tamam

Rize-Artvin Havalimanında sondaj tamam

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Jeoloji mühendisi Orkan Tamer Yarım, Pazar ilçesinde 4.5 kilometrelik alanda yapımı planlanan havalimanının ortalama deniz dolgu derinliğinin 24 metre olarak hesaplandığını söyledi. Yarım, "Pistte bulunan 9 sondajı tamamladık ve numunelerini gönderdik. Geriye kıyı kenar yapıları ve mendirekler kaldı. 20 günlük bir çalışma ile onlar da bitecek. 40-45 metre derinliklerle inerek ana kayayı aradık. İyi modellenip iyi projelendirildiğinde bölgeyi canlandıracak çok farklı bir yapı ortaya çıkacak" dedi. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, dolgu için 100 milyon ton civarında taş kullanılmasının öngörüldüğünü açıklamıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...