Risk analizi yaptırmayan apartmana ceza geliyor

- Güncelleme:
Risk analizi yaptırmayan apartmana ceza geliyor

Ekonomi Haberleri

Yılbaşında yürürlüğe giren İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu'na göre, risk analizi yaptırmayan apartmanları 22 bin 838 liralık para cezası bekliyor.

Yılbaşında yürürlüğe girenİş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu'na göre, risk analizi yaptırmayan apartmanları 22 bin 838 liralık para cezası bekliyor. Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Topluluğu Başkanı Levent Kavlak, kanuna göre kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar dahil risk analizi yaptırmayan tüm işyerlerini ceza beklediğini belirterek, "İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve kontrol tedbirlerinin alınması amacıyla analiz yapılması gerekiyor. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten mayıs ayı sonuna kadar risk analizi yaptırmayan bir apartmana denetim halinde 22 bin 838 lira idari ceza parası kesilebilir. Yasa 5 aydır yürürlükte olmasına rağmen haberdar olanların sayısı sınırlı. Haberi olanlar "Birşey olmaz" düşüncesinde" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...