Resmi Gazete’de yayımlandı: TPAO 4 sahada petrol arama ruhsatlarının süresini uzattı

- Güncelleme:
Resmi Gazete’de yayımlandı: TPAO 4 sahada petrol arama ruhsatlarının süresini uzattı

Ekonomi Haberleri

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) 4 sahada petrol arama ruhsatının uzatılmasına karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Adana, Mersin ve Diyarbakır’da bulunan sahalarda petrol arama süresi iki yıl daha uzatıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) 4 sahada petrol arama ruhsat süresini uzattı.  Türkiye enerjide bağımsızlık mücadelesi için attığı adımların meyvesini almaya başlıyor. ÇAYCUMA-1 kuyusunda da 58 milyar metreküp rezerv keşfi ile Karadeniz’deki gaz rezervi 710 milyar metreküpe ulaştı. Türkiye Karadeniz gazını kullanmaya başlarken petrol arama sahalarında güzel haberler bekleniyor.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

TPAO çeşitli illerdeki 4 sahada petrol arama ruhsat süresinin iki yıl daha uzatıldığını duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: TPAO 4 sahada petrol arama ruhsatlarının süresini uzattı

4 SAHADA PETROL ARAMA SÜRESİ UZATILDI

Buna göre, Adana ve Mersin'de 59 bin 864 hektar yüzölçümüne sahip petrol arama ruhsatının süresinin 4 Nisan 2025'e kadar 2 yıllığına uzatılmasına karar verildi. Ayrıca, TPAO'nun Diyarbakır ili sınırları içindeki toplam 77 bin 814 hektarlık 3 ayrı sahasında petrol arama ruhsatlarının süresinin iki yıl süreyle uzatılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...