Nar ekşisi izlenimi veren soslar yasaklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nar ekşisi izlenimi veren soslar yasaklandı

Ekonomi Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımladı. Böylece; nar ekşisi izlenimi veren soslar yurt içinde satılamayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımladı. Yürürlüğe giren karara göre; nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünler yurt içinde satılamayacak.

SON GÜN 30 HAZİRAN 2024

Buna göre, nar ekşisine, nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemeyecek. Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi isimlerle nar ekşisi benzeri ürünler yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

Bu kapsamda yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler, 30 Haziran 2024'ten sonra piyasada bulundurulamayacak.

NAR AROMALI SOSLAR NEDEN YASAKLANDI?

İçeriğinde birçok kanserojen madde bulunduran nar aromalı soslar, insan sağlığını büyük etkide tehlikeye atıyor. Glikoz şurubu, Amonyum Sülfit Karamel ve Potasyum Sorbat gibi maddelerin bulunduğu soslarda, her ne kadar 'koruyucu katkı maddesi bulunmaz' dese de birçoğunda bulunuyor. Tüm bunların dışında, fazla tüketiminde ise nar aromalı soslar mide asidik düzenini bozarak mide ve bağırsak problemlerine sebep oluyor.

 

AA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...