Renault Mais arazisine Ferko 'imza'sını atacak

Renault Mais arazisine Ferko 'imza'sını atacak

Ekonomi Haberleri

Levent'te 2007 yılından beri 3 defa el değiştiren arazide Ferko İnşaat'ın 'Singnature' projesi yükselecek. Şirket projeden 400 milyon dolar ciro bekliyor

Ferko 'Signature' ismini verdiği projeyi başlattı. Proje bugün başlasa da, inşaatın yükseleceği 10 bin 630 metrekarelik arazinin satış hikâyesi 2007 yılına dayanıyor. 35 yıl Oyak'a ait olan arazide Renault'un genel müdürlüğü bulunuyordu. O dönemde Büyükdere Caddesi üzerinde binaların hızla yükselmesi ile Oyak, Renault ile ortak bir karar alarak araziyi satışa çıkardı. 2007'nin şubat ayında yapılan ihaleyi, 73.1 milyon dolara Kazakistan'ın en büyük gayrimenkul ve inşaat gruplarından Landmark kazandı. Ancak Landmark, kriz nedeniyle projeyi yapmaktan vazgeçince, arazi 2008'in ilk aylarında EriaPartners-Pramerica'ya devredildi. Ortaklığın Lord Norman Foster imzalı Skymark İstanbul projesini hayata geçirmesi bekleniyordu. Pramerica'nın Türkiye'den çıkmak istemesi üzerine de araziyi son olarak Ferko satın aldı. Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, Pramerica'nın projenin ruhsatını bile aldığını ancak Türkiye'den çekilmek istemesi üzerine arsayı kendilerinin aldığını söyledi. nbsp;
Türkçede 'imza' anlamına gelen 'Signature' projesi hakkında bilgi veren Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, şehrin kalbinin attığı alandaki projenin 2 ofis bloku ve bunları bağlayan kent bahçesinden oluşacağını belirterek, şu bilgileri verdi: "30 kattan oluşan Sign-1'deki ofislerini satacağız. 6 kattan oluşan Sign-2'deki yatay ofisleri ise kiralayacağız. Şu ana kadar kulenin yüzde 5'ini sattık. Kulemizde 137 ile 336 metrekare arasında değişen ofisler bulunuyor, her kat ise 1.722 metrekare büyüklüğünde. Esnek ofis anlayışıyla dizayn ettiğimiz ofislerin metrekaresi kullanıcının isteğine bağlı olarak belirlenecek. 22 bin metrekarelik yatay ofislerin ise 20 yıl kiralanması üzerine bir banka ile görüşüyoruz. Ferko Signature'da metrekare satış fiyatları 7 bin 500 ila 11 bin dolar arasındakiralamalar ise 40-70 dolar arasında değişecek.


Signature'nin ardından 5 yeni proje geliyor nbsp;
Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, 24 yıldan bu yana hem yurtiçinde hem de yurtdışında pek çok önemli projeye imza attıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Kâğıthane'de Papirus Plaza ofisleri ve Kâğıthane Metro grossmarket binası, Yeşilköy'de Ferko Manizade Sitesi, Beylerbeyi Bosphorus Palace Hotel, Kemerburgaz'da Kemermall AVM ve Gökmahal Residence, Caddebostan Ragıp Paşa Korusu Konut Kompleksi gibi projeler inşa ettik. Dudullu'da yaptığımız otel, Sheraton Four Points olacak. Şimdi Ferko Signature'yi inşa ediyoruz. Ardından 5 yeni projemiz daha olacak. Kağıthane, Hasköy, Göktürk'te projelerimiz olacak. Ofis projelerine devam edeceğiz, bazı projelerimiz karma kullanımlı olacak. Göktürk'te konut yapmaya başlayacağız. 100 dönüm arazide 1 milyar dolar değeri olan villa projemiz olacak."




Güven Adalı İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...