Rekortmen Erdemir’den 461 milyon $ yatırım daha

Düzenleyen:
Rekortmen Erdemir’den 461 milyon $ yatırım daha

Ekonomi Haberleri

Özelleştirme İdaresi'nden aldıkları Erdemir'e 3 milyar dolar rekor yatırım yapan Erdemir Şirketler Grubu, bu yıl 461 milyon dolarlık yeni yatırımı hayata geçirecek...

Ahmet Münir Eren İSKENDERUN
Türkiye'nin global demir çelik devi Erdemir Grubu, 2015 yılında üretim rekoruna imza atarak kârlılığını korudu. Şirket şimdi de yeni yatırımlar için hazırlıklarını yürütüyor. Yeni yatırımlar hakkında bilgi vermek üzere İskenderun Demir Çelik tesislerinde basın mensuplarıyla buluşan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, küresel çelik sektöründeki zorlu şartlara rağmen yatırımlara devam ettiklerini, bu yıl 461 milyon dolarlık yeni yatırımı hayata geçireceklerini ifade etti. Satın aldıkları 2002 yılından bu yana 3 milyar dolar tutarındaki Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör sanayi yatırımı yapılan İsdemir tesislerindeki basın toplantısında konuşan Ali Pandır, "Çin'in üretim fazlası ürünlerini dampingli fiyatlarla dünya piyasasına vermesi, Rusya, Ukrayna ve bir grup AB üyesi ülkenin etkisi ile nihai ürün fiyatlarının dibe vurması ile kâr marjlarımız hızla eridi. Buna rağmen Erdemir ve İsdemir olmak üzere iki büyük işletmede, hem yassı hem de uzun ürün üretebilme ve yüksek kapasite kullanımı sayesinde Erdemir Grubu olarak yılı kârla kapattık, gemiyi yüzdürdük ve ayakta kalmayı başarabildik. 2016 yılında da kendi önlemlerimizi alarak yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi.
2019'A KADAR 1 MİLYAR DOLAR
Birçok yeni yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Ali Pandır, "2019 yılına kadar 1 milyar doları aşkın tutarda yatırımımızı hayata geçirmiş olacağız. Yatırımlarımız bütün zorlu koşullara rağmen devam ediyor. Bu yıl 461 milyon dolarlık yatırım yapacağız" dedi. Pandır, yeni yatırımlardan bazılarını şöyle sıraladı: "Türkiye’nin en modern çelik servis merkezini Manisa’da faaliyete açtık. Başta otomotiv olmak üzere ülkemiz imalat sanayisine hizmet edecek yeni ‘Galvanizleme Hattı’ için sözleşme imzalayarak çalışmalara başladık. İsdemir’in endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak için yeni bir gaz ayrıştırma tesisi kurmak üzere Alman Linde Grup ile 50 yıllık tarihindeki ilk uluslararası ortaklık için niyet mektubu imzaladık."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...