Rekabet cezasının iptalini istemişti, BİM'in itirazı reddedildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rekabet cezasının iptalini istemişti, BİM'in itirazı reddedildi

Ekonomi Haberleri

Market zinciri BİM, Rekabet Kurumu tarafından kesilen 958 milyon liralık cezanın itirazına ilişkin yeni açıklama yaptı. BİM, rekabet cezasının iptali davası esastan reddedildiğini duyurdu.

Rekabet Kurumu, 2021 yılında BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ve Savola Gıda'ya toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası verilmesine karar vermişti. 958 milyon lirayla en büyük cezayı alan BİM karara itiraz etmişti. Market zinciri BİM'den itiraz sürecine ilişkin yeni açıklama geldi. BİM, rekabet cezasının iptali davası esastan reddedildiğini duyurdu.

BİM'İN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Ankara ilgili İdare Mahkemesi nezdinde görülen davanın esastan reddedildiğini bildirdi. Şirket açıklamasında karara itiraz için 30 gün içerisinde ikinci derece mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinaf başvurusunda bulunulacağını belirtti.

BİM'den yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"30.10.2021,17.02.2022 ve 18.03.2022 tarihli KAP açıklamalarımızda Rekabet Kurumu tarafından Şirketimizin de dahil olduğu beş zincir market ve bir tedarikçi şirkete idari para cezası verdiği ve bu kararına karşı iptal davasının Şirketimiz tarafından ilgili İdare Mahkemesi nezdinde açıldığı duyurulmuştu. Ankara ilgili İdare Mahkemesi nezdinde (İlk derece mahkeme) görülen dava esastan reddedilmiştir. Karara itiraz için 30 gün içerisinde ikinci derece mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinaf başvurusunda bulunulacaktır."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...