Reeder, Samsun'da cep telefonu bataryası üretecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Reeder, Samsun'da cep telefonu bataryası üretecek

Ekonomi Haberleri

Reeder Teknoloji, halka arz için SPK'ya başvurdu. Firma, Samsun'da cep telefonu bataryası üretecek.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Samsun’da 2010 yılında tütün hangarında başlayan yolculuğu ile bugün Türkiye’nin önde gelen yerli akıllı telefon üreticilerinden biri hâline gelen Reeder Teknoloji, halka arz için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu. Paylarının yüzde 22’sini satışa çıkaracak olan firma buradan elde ettiği geliri cep telefonu bataryası yatırımında kullanacak.

E-kitap okuyucu ile başladıkları teknoloji yolculuğunda tablet, akıllı saat, robot süpürge, akıllı telefon üretimi yaptıklarını belirten Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, son olarak Samsun’da LED TV üretimine başladıklarını söyledi.

YÜZDE 6,5'LİK PAZAR PAYI

Saral "Bugüne kadar 3 milyon cihaz ürettik. Geldiğimiz noktada akıllı telefon pazarında yüzde 6,5’lik pazar payı ile beşinci sıradayız. Bunun yanı sıra yakın zamanda heyecanla LED TV üretimine de başladık. Hasılat bazında yıllık bileşik büyüme oranımız son 3 yıl için yüzde 98 oldu. Tüm bunların etkisi ile toplam ciromuz 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 108,87 artışla 942,8 milyon TL’ye çıktı" dedi.

"Bu yılın mart ayı itibariyle 378,9 milyon TL olan ciromuzun yüzde 98,22’sini cep telefonu, kalanını ise tablet ve akıllı saat oluşturuyor" diyen Saral, "Halka arzdan sağlayacağımızı kaynağı işletme sermayesinin güçlendirilmesi, kısa vadeli finansal borçluluğun azaltılması, yatırım ve kapasite artışı, cep telefonu LCD paneli üretim tesisi yatırımı, cep telefonu batarya üretim tesisi yatırımı, AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına aktaracağız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...