Ramazan pidesi zamlı geldi

Ramazan pidesi zamlı geldi
Ekonomi Haberleri

Geçen yıl 300 gramlık ramazan pidesi 1.5 liradan satılırken, bu yıl 250 gramı 1.5 lira olacak. Pidenin kilogram fiyatı ise 6 lirayı aşmayacak...

Ramazan ayının önemli lezzetlerinden pide, bu yıl zamlı satılacak. Türkiye Fırıncılar Odası, 250 gramlık pidenin satış fiyatının 1.5 lira olacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıl ramazanda 300 gramlık pide 1.5 liradan satılıyordu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, iki yıldır aynı olan ramazan pidesinin fiyatında değişikliğe gittiklerini belirterek, "Geçen yıl İstanbul'da 300 gram pide 1.5 liraya satılmıştı. Bu yıl 250 gramı 1.5 lira olacak. Bazı ilçelerde ise belki 300 gramı 2 liradan satılabilir" dedi. Bu yıl yaptıkları maliyet hesapları sonucunda 2 yıldır aynı olan ramazan pidesi fiyatlarında değişikliğe gittiklerini belirten Balcı, "Bu yıl ülkemizde ramazan pidesinin kilogram fiyatı azami 6 lira olarak uygulanacaktır. Bu illere göre farklılık arz edebilir. İllerdeki gram ve fiyatlar farklı olmasına rağmen kilogram bazında 6 liranın üzerinde olmadığını göreceğiz. 2014 yılında Ankara'da 300 gramı 1.5 liradan satılan pidenin, bu yıl 250 gramı 1.5 liradan satılacaktır" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...