Putin: 'Türkiye nükleerde doğrusunu yapıyor'

Putin: 'Türkiye nükleerde doğrusunu yapıyor'

Ekonomi Haberleri

Putin, Japonya ve Almanya'nın nükleer karşıtı tavrını eleştirerek, 'Türkiye ve biz de dahil birçok ülke nükleerden yanayız. Bu kaçınılmaz' dedi

Rusya Lideri Vladimir Putin Türkiye'nin nükleer projelerini ortaya koyarak doğru bir adım attığını açıkladı. Rusya'daki Mephi Nükleer Araştırmalar Üniversitesi'ni ziyaret eden Putin, buradaki Türk öğrencilerle sohbet etti. Putin konuşmasında Fukuşima kazasının ardından Japonya ve Almanya'nın nükleer santral yapım çalışmalarının durdurulması yönündeki çağrısına katılmadığını söyledi. Rusya lideri "Diğer ülkeler, nükleer enerji sektörünün geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorlar, ben de onlarla hemfikirim, bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Doğal ilerleme döngüsünü ters tarafa çevirmenin mümkün olmadığını biliyorum" dedi.
Vladimir Putin Mersin Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin de Rusya tarafından yapıldığını hatırlattı, Türkiye'nin nükleer politikasını övdü. Rus lider, "Türkiye tercihini doğru yaptı. Nükleer gelişim önümüzdeki dönemin enerji planlaması açısından çok hayati öneme sahip" diye konuştu.
Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımının ardından tesiste değerlendirilmek üzere okulda eğitim gören 190 Türk öğrenci de Putin'in ziyaretinde Mephi Üniversitesi'ndeydiler. Putin'le biraraya gelen ve sohbet imkanı bulan Gökçehan Tosun isimli öğrenci "Putin, öğrencileri ve öğrencilik hayatını çok iyi anlıyor. Herkesle bu kadar yakından ilgilendiğini görmek hoş bir duygu" dedi.
Haber Merkezi ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...