PTT personel alımında demokrasiye uydu

PTT personel alımında demokrasiye uydu

Ekonomi Haberleri

PTT'de çalışma şartlarını düzenleyen yönetmelikte, din, dil, ırk, siyasi düşünce, mezhep ayrımı yapılmayacağına vurgu yapıldı

Bankacılık faaliyetlerinden birçok ödemeye aracılığa kadar hizmetlerini büyük bir yelpazede veren PTT'de, personelle ilgili esaslar belirlendi. Demokratikleşme Paketi paralelinde yeniden düzenlendiği dikkat çeken esaslara göre, PTT'de görev yapan idari hizmet sözleşmeli personelin hak, yükümlülük ve sorumlulukları ile işe alma, unvan, pozisyon sayısı, atama, görevlendirme, eğitim, terfi, görevde yükselme, izin, ödüllendirme, disiplin, sözleşmenin yenilenip yenilenmemesi veya sona erdirilmesi ve diğer özlük haklarına ilişkin usul ve esasları düzenleyen "Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Personelin istihdamında mesleki bilgi ve yeteneklere göre adil ve eşit imkânlar sağlanacak. Çalışanlar arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep, sendika üyeliği ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin herkese eşit davranılacak. PTT personeli, Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmaksızın idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilecek. İşe alınacaklar, 18 yaşını tamamlamış, 35 yaşından gün almamış olacak. Alınacak personel, 4 ay deneme süresine tabi tutulacak ve 4 aylık deneme sözleşmesi imzalanacak. Personel, toplu halde görevden çekilemeyecek, boykot ve grev yapamayacak, hizmetleri yavaşlatacak, aksatacak eylem ve hareketlerde bulunamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...