Praktiker 'Pratik' yatırımıyla döndü

Praktiker 'Pratik' yatırımıyla döndü

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de yeniden yapılanan Praktiker, 300 metrekarelik 'Praktiker Pratik' ve klasik 'Praktiker' mağazalarıyla faaliyet gösterecek

İflas eden Alman yapı marketi Praktiker'in Türkiye'deki isim haklarını satın alan Hollanda merkezli PracticalRetail Holding BV, yenilenen Praktiker konseptiyle yapı marketi ve ev geliştirme mağazalarını şehrin içine getiriyor. 300-1000 metrekare arasında büyüklüğe sahip 'Praktiker Pratik' adıyla yeni bir konsept oluşturan Praktiker, 1000 metrekare üzerinde ise 'Praktiker' mağazalarıyla faaliyet gösterecek. 2015 yılında 30 mağaza açmayı planlayan Praktiker, orta vadede 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. 100 mağaza ile 16 milyar dolar büyüklüğe sahip Türkiye yapı marketi ve ev geliştirme sektöründe 500 milyon dolarlık pazar payı elde etmeyi planladıklarını belirten Praktiker Türkiye Genel Müdürü Tayfun Kutlu, 2014 sonuna kadar biri Gayrettepe'de olmak üzere 2 "Praktiker Pratik" mağazası açacaklarını söyledi.
Borçların muhatabı Almanlar
Alman Praktiker'in sadece isim haklarını aldıklarını ve aralarında herhangi bir organik bağlarının bulunmadığını belirten Kutlu, "Praktiker'in bizden önceki dönemine ait borçları bizim sorumluluğumuzda değil. Bu alacakların muhatabı Alman firmadır. Türkiye'de bulunan 6 franchise Praktiker mağazası ile görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşma sağlanır ise bizim bünyemizde faaliyetlerini sürdürmeye devam edecekler" diye konuştu.
FranchIse ile büyüyecek
Practical Retail Holding BV şirketinin Başkanı Benjamin Schaller Steiner, "Franchise'larımızla beraber ilk yıl 40 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Yaklaşık 200 tedarikçi ile çalışacağız ve tedarikçilerimizin yüzde 80'i yerli olacak" dedi.

Ekonomi Servisi İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...