Powell'ın sözü yetti, Bitcoin yeni rekor kırdı! Mayıs 2022'den sonra ilk, yükseliş sürecek mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Powell'ın sözü yetti, Bitcoin yeni rekor kırdı! Mayıs 2022'den sonra ilk, yükseliş sürecek mi?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Amiral kripto para birimi Bitcoin, ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın konuşmasıyla atağa kalktı. Fed'in para politikası sıkılaşmasında sona geldiği ve gelecek yıl faiz indirimine başlayabileceğine dair beklentilerle Bitcoin, Mayıs 2022'den bu yana ilk kez 39 bin dolara dayandı. Peki, Bitcoin'de yükseliş sürecek mi? Uzmanlar cevap verdi.

Kripto para piyasası, FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla yükselişe geçti. Amiral kripto para birimi Bitcoin (BTC), Powell'dan aldığı güçle Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyesini test etti. 

BITCOIN 39 BİN DOLARA DAYANDI

Bitcoin, Fed Başkanı Powell'ın mesajlarıyla, Aralık ayının ilk gününde yukarı yönlü hareket ederek yatırımcıları heyecanlandırdı. Powell'ın, enflasyonda yüzde 2’lik hedefe dönene kadar para politikasında kısıtlayıcı bir tavır sergilemeye devam edeceklerini belirtmesiyle Bitcoin, atağa geçti. ETF rüzgarıyla 38 bin doları aşan Bitcoin, sert bir yükseliş kaydederek 38 bin 900 doları test etti. Powell'ın konuşmasının ardından 38999 doları test eden BTC, 2022’nin Mayıs ayından bu yana ilk kez 39 bin dolara yaklaştı.

BTC daha sonra 38.746 dolar seviyesinde dengeledi.

Powell'ın sözü yetti, Bitcoin yeni rekor kırdı! Mayıs 2022'den sonra ilk, yükseliş sürecek mi?

BITCOIN'DE YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Kripto para yatırımcıları Bitcoin'in eski günlere dönüp dönmeyeceğini merak ediyor. Konuyla ilgili olarak en büyük dijital varlık yönetim şirketi Grayscale'dan çarpıcı rapor geldi. Raporda önümüzdeki yıl spot Bitcoin ETF başvurularının potansiyel onayının, BTC’nin likit arzının azalmasıyla aynı zamana denk gelebileceğini ve bunun da değerlemesini olumlu yönde etkileyebileceğini belirten Grayscale, Bitcoin’in (BTC) 2024 yılında önemli bir artış görebileceğini öne sürdü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...