Posta sektöründe yeşil paket dönemi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Posta sektöründe yeşil paket dönemi

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde tüm dünyaya örnek olan çevreci Sıfır Atık Hareketi posta sektörüne de yayılıyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu’ndan dolayı kurucu üyeleri arasında yer aldığı, 192 ülkenin posta teşkilatlarının üye olduğu Dünya Posta Birliği (UPU), bu yıl 1-5 Ekim tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da toplanırken, toplantıda Türkiye’yi PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ve ekibi temsil etti. UPU’nun 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nde, Türkiye’nin 2053 net sıfır karbon hedefi kapsamında sektöre yönelik gönüllü iklim eylemi hedeflerini içeren bir ‘Yeşil Paket’ üzerinde anlaşmaya varıldı.

Onaylanan ‘Yeşil Paket’ ile posta sektöründeki sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik olarak egzoz salınımı olmayan, gürültü kirliliği oluşturmayan, fosil yakıt kullanmayan elektrikli araçların kullanımı teşvik edilecek. Ayrıca yine posta ve kargo kutularında doğaya zararsız geri dönüşüme uygun ve sıfır atığı destekleyecek malzemelerin kullanılması sağlanacak. Düzenleme kapsamında üye tüm ülkelerin 2050 yılına kadar posta sektöründe yüzde 85’lik bir karbon azaltımına gitmesi kararlaştırıldı.

UPU’da ayrıca Posta Ödemeleri Hizmetleri Anlaşması (PPSA) olarak da bilinen posta ödemelerinin yasal çerçevesinde iyileştirmeler yapılması kararlaştırıldı. Bu değişiklikler kapsamında uluslararası güvenli posta ödeme sisteminin tesis edilmesi ile kara para aklamanın, terörün finansmanının ve mali suçların önlenmesi sağlanacak.

14 ÜLKE İLE GÖRÜŞME

Öte yandan, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Riyad’da gerçekleşen toplantı kapsamında UPU Genel Direktörü Masahiko Metoki başta olmak üzere Azerbaycan Posta İdaresi Genel Müdürü Afgan Jalilov, Japonya İçişleri Bakanlığı Politika Koordinasyon Sorumlusu Bakan Yardımcısı Yoshiaki Takeuchi ve İtalya, Filistin, İspanya, Suudi Arabistan, Hongkong, Almanya, Moritanya, Burkina Faso, Libya, Litvanya, Katar ve Kazakistanlı yetkililerle de görüşmeler gerçekleştirdi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...