Polat, dönüşümü Avrupa’ya taşıdı: Hedefinde 5 şehir var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Polat, dönüşümü Avrupa’ya taşıdı: Hedefinde 5 şehir var

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’deki kentsel dönüşüm tecrübesini Macaristan’a taşıyan Polat Gayrimenkul, 150 milyon avroluk yatırım değeri olan ilk projesini tamamlarken, 300 milyon avroluk 7 etaplı ‘mezbaha’ dönüşümünü 2030’a kadar teslim edecek. Ülkede 150 milyon avroluk üçüncü projeye hazırlanan şirket; Almanya, İngiltere, Yunanistan ve Sırbistan’a açılmak ve bundan sonraki projelerinin yarısını Avrupa’da yapmak için kolları sıvadı.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Türkiye’nin özel sektör tarafından yapılan en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini Piyalepaşa’da hayata geçiren Polat Holding, dönüşüm vizyonunu Avrupa’da Macaristan’a taşırken, edindiği tecrübeden yola çıkarak Avrupa’da beş yeni şehri daha rotasına aldı. Budapeşte’de konut, otel ve ticari ünitelerden oluşan 150 milyon avroluk ilk gayrimenkul projesi Duna Pearl’ü pandemi döneminde hayata geçiren şirket, elde ettiği başarının ardından ülkede City Pearl isimli projeye start verdi. Duna Pearl’de oturum oranının yüzde 50’ye ulaştığını belirten Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel “Buradan çok memnun kaldık. Sistemi de öğrendik, Avrupa’nın çoğunda bu sistem kullanılıyor. Biz buna bakarak Almanya’da ya da başka ülkelerde, İngiltere’de bile şu anda birtakım fırsatlar var, buna benzer işleri oralarda da yapalım diye çok hevesliyiz. Şu anda ciddi bir arayış içerisindeyiz. İnşallah kısa sürede bunları yapacağız” dedi.

MEZBAHADAN 1.800 DAİRE ÇIKARACAK

Duna Pearl’de, 193 dairenin yanı sıra 105 odalı Four Points by Sheraton oteli yer alıyor. Projenin Tuna Nehri kıyısındaki eski bir bankanın genel merkezi olduğunu kaydeden Kaan Yücel “2017’de aldık, pandemiye rağmen projeyi 2,5 yıl içerisinde tamamladık. Yahudi, Çinli ve Ruslardan ciddi talep geldi. 25 daire kaldı. Şu anda metrekaresi 5.500-6.000 avrodan dairelerimizin satışı devam ediyor. Budapeşte’nin genelinde metrekare fiyatı 3 bin avro civarında” diye konuştu. Duna Pearl’de elde ettikleri başarının ardından Özaltın Holding ve Nurol Holding gayrimenkul yatırım ortaklığıyla 250 bin metrekarelik bir alanda ikinci projeleri City Pearl’ün inşaatına başladıklarını anlatan Yücel “300 milyon avroluk yatırımla 7 etap hâlinde hayata geçireceğimiz City Pearl; 1.800 konut ve 75 dükkândan oluşan dev bir proje. Şehrin merkezindeki eski bir mezbahayı alıp konut projesine çeviriyoruz. Metrekaresi 4.000 avroya satılan dairelere Türkiye ve bölgeden ciddi ilgi var. Bu projenin tamamını 2030’a kadar bitirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

AVRUPA’DA EV FİYATLARI DAHA UCUZ!

Budapeşte’nin merkezinde 150 milyon avroluk yatırım değeri öngörülen yeni bir arsa üzerinde çalıştıklarını da dile getiren Kaan Yücel “İspanyol bir fona ait arsayı alıp kat karşılığı modeliyle dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde Atina, Belgrad, Hamburg, Londra ve Berlin’de benzer projeler üstlenmek için çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz bundan sonra yapacağımız gayrimenkul projelerimizin yüzde 50’sini Avrupa’da hayata geçirmek” dedi. İnşaat maliyetlerindeki artış ve arsa sıkıntısı nedeniyle İstanbul’da gayrimenkul fiyatlarının Avrupa’nın pek çok şehrinin üstüne çıktığını ifade eden Kaan Yücel, şunları kaydetti: Eskiden inşaat maliyetleri Avrupa’dan düşüktü. Şu anda eşitlendi. Bu sebeple İstanbul’da evler yurtdışından pahalı. Mesela Macaristan’daki Duna Pearl Projemizde konut metrekare fiyatı 5.500-6.000 avro civarındayken, Piyalepaşa’daki konutların metrekaresi 6.500 avrodan satılıyor.

ADNAN POLAT: GÖZ BEBEĞİMİZ

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, ilk projelerinin tamamlanması nedeniyle düzenlenen etkinlikte şunları kaydetti: Duna Pearl, Polat olarak Macaristan’daki gayrimenkul faaliyetlerimizin ilki olarak bizim göz bebeğimiz. Duna Pearl içinde yer alan otelin Four Points by Sheraton gibi prestijli bir marka tarafından temsil edilmesinden özellikle gurur duyuyorum.

POLAT HOLDİNG'İN YENİLEDİĞİ GÜL BABA TÜRBESİ'NE 100 BİN ZİYARETÇİ

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Osmanlı eserlerinin koruyuculuğunu da üstlenen Gül Baba Vakfının başkanı olan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın yenilettiği Gül Baba Türbesi, her sene binlerce turisti ağırlıyor. Gül Baba müze müdürü, 2018’den beri türbeyi yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek,“En çok Macarlar geldi. Macarların ziyaret oranı yüzde 50, Türklerin yüzde 25, geri kalanı diğer ülkelerden oluşuyor. Yılda yaklaşık 30 bine yakın kişi gelmeye başladı” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...