Piyasaya 25 milyar liralık 'sevgili' dopingi

Piyasaya 25 milyar liralık 'sevgili' dopingi

EKONOMİ Haberleri

Bu yıl pandemi sınırlamalarına denk gelen 14 Şubat Sevgililer Günü için yapılan alışverişler, e-Ticaret kanallarına kaydı. Kargo tarafındaki yoğunluk dikkate alındığında, şubat ayının geneline yayılan bir hareketlilik yaşanıyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı Emre Ekmekçi,  “Bu günü vatandaşlar evde karşılayacak. Doğal olarak e-Ticaret öne çıktı. Kargo süreci de olduğu için alışveriş biraz erken başladı. Şubat ayı e-Ticaret verileri, geçtiğimiz yıla göre yüzde 80 artarak 25 milyar liralık hacmi bulacak” diye konuştu. Hediye listesinde ise çiçek başta olmak üzere mücevher ve elektronik ürünler öne çıkıyor. Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dündar, gül satışlarında geçen yıla göre artış öngörmediklerini belirterek “4,5 milyon civarında gül satışı gerçekleşmesini bekliyoruz. Sevgililer Günü'nün başaktörü elbette gül. Oluşan talep, her yıl olduğu gibi bugün de ithalatla karşılanmaya çalışacak. Bu durum sadece bizim ülkemize özel değil. Geçen sene şubat ayında 3,4 milyon gül ithal edilmişti” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...