Piyasalara 'yeni ekonomi paketi' etkisi: Bakanlık duyurdu, altın ve dolar sert düştü

Düzenleyen:
Piyasalara 'yeni ekonomi paketi' etkisi: Bakanlık duyurdu, altın ve dolar sert düştü

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, ekonomide yeni adımların atılacağını duyurmasının ardından dolar ve altın ibresini, günler sonra aşağı çevirdi. Öyle ki; 17.25 seviyelerini gören Dolar/TL kuru 16.80 seviyelerine kadar geriledi. 1.030 lirayı test eden altın fiyatları ise 1000 lira bandına geri çekildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan ekonomi başlıklarında hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz. Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır." açıklamasını yaptı. Söz konusu açıklamanın ardından piyasaların ateşi söndü. Öyle ki altın ve dolar fiyatları sert bir düşüş yaşadı.

9 HAZİRAN GÜNCEL ALTIN VE DOLAR FİYATLARI

Altın fiyatları dolar kurunun ani artışla 17,20 seviyesine yükselmesinin ardından 1.030 lirayı test etti. Fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasının ardından altının gram fiyatı 1000 TL seviyelerine geriledi.

Gün içerisinde 17.25 seviyelerini gören Dolar/TL kuru açıklamaların ardından 16.80 seviyelerine kadar geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle;

Enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan ekonomi başlıklarında hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz. Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Piyasalara 'yeni ekonomi paketi' etkisi: Bakanlık duyurdu, altın ve dolar sert düştüYeni paketin ayrıntılarının duyurulmasıyla söz konusu düşüşün devam edeceği öngörülüyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...