Piyasalar haftayı rekorla kapattı

/ Kaynak: AA
Piyasalar haftayı rekorla kapattı

Ekonomi Haberleri  / AA

New York Borsası yaklaşık altı haftadır içinde bulunduğu yükseliş trendini bugün de sürdürerek haftayı yeni rekorlar kırarak bitirdi.

Borsa endeksi S amp;P 500 yüzde 0.4 artışla 1798 puana, Dow Jones da yüzde 0.5'lik artışla 15961 puana ulaştı. New York Borsası yaklaşık altı haftadır içinde bulunduğu yükseliş trendini bugün de sürdürerek haftayı yeni rekorlar kırarak bitirdi. S amp;P 500 endeksi 1798 puandan kapanırken, yüzde 1.6'lık haftalık getirisiyle şubat ayından bu yana en iyi haftalık performansı gösterdi. Dow Jones Endüstri Endeksi de 85 puanlık artışla 15961 puana ulaşırken, ardarda üçüncü rekorunu kırdı. New York Borsasında bugün, son üç ayın ortalamasıyla uyumlu olarak, 6.1 milyar dolarlık hisse el değiştirmiş oldu. ABD Başkanı Barack Obama tarafından Merkez Bankası (Fed) Başkanlığına aday gösterilen Janet Yellen'in perşembe günü Kongre'de yaptığı konuşmada, göreve başladığında ekonomide güçlü büyüme belirtileri görülünceye kadar varlık alımları üzerinden ekonomiye destek programına devam edeceğini teyit etmesinin ve firmaların son zamanlarda açıkladığı beklenenden iyi gelir rakamlarının piyasaların yükselişinde etkili olduğu belirtiliyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...